Text de cerca: Resultats trobats: 155
Etiqueta: Oci Ordre

Les activitats en família, part important del programa de Festes d'Hivern Una exhibició de motos elèctriques, patinatge i la instal·lació del Parc de Nadal a la Torre Lluc, algunes de les propostes

Una de les novetats de les activitats familiars és l'exhibició de motos elèctriques que tindrà lloc el 15 de desembre, de 10 a 13,30, a la plaça de Jaume Balmes. Els infants trobaran un circuit on podran practicar i gaudir d'una bona estona.Compartint filosofia s'ha programat Patina en família, que tindrà lloc el 16 de desembre a partir de les 11 hores a la pista esportiva de la zona Diagonal. Per gaudir d'una bona estona només necessiteu uns patins i ganes de passar-s'ho bé.El 24 de desembre es farà l'esperat cagatió, a la Torre Lluc. Prèviament les entitats de lleure de Gavà escenificaran La llegenda del Tío gavanenc, escrita per l'autora local Laia Fuentes.Parc de NadalPerò a més del 21 de desembre al 5 de gener s'instal·larà a la Torre Lluc el Parc de Nadal.Durant aquests dies podreu gaudir de circuit de karts amb pedals, inflables, jocs de fusta gegants, jocs infantils, espai de petita infància. L'horari serà de 10,30 a 13,30 i de 17 a 20 h. El preu per poder gaudir de les instal·lacions serà de 3 euros el matí o la tarda i de 5 euros tot el dia.

Etiquetes: Actualitat Nadal Oci

La sortida, parteix a les 10 del matí des de l'esplanada de l'ermita

Un passeig pel Gavà medieval La Unió Muntayenca Eramprunyà organitza, aquest cap de setmana, una nova visita guiada al Castell d'Eramprunyà

Conèixer un dels elements més destacables del nostre patrimoni arquitectònic i cultural és l'objectiu primordial d'aquesta sortida, que l'entitat local UME, amb el suport de l'Ajuntament, porta a terme cada segon diumenge de mes. L'activitat, que ja ha aconseguit consolidar-se en el calendari anual, "compta amb una bona acceptació per part de la ciutadania", tal i com admet, Nèstor Gómez, el president de la Unió Muntayenca Eramprunyà. La sortida, parteix a les 10 del matí des de l'esplanada de l'ermita, que esdevé el punt de trobada. Els assistents, que prèviament han hagut fer una reserva a través del Museu de Gavà, reben aquí les primeres explicacions per part del guies, que solen ser un parell de voluntaris de l'UME, sobre la història i l'arquitectura de l'església. Tot seguit, el grup enfila la pujada cap al castell, en el decurs de la qual, "no només es fa esment a la cronologia i els fets que han marcat l'indret, sinó també als trets propis de l'entorn natural, marcat per una flora autòctona prou interessant, i per unes formacions de roca vermella fàcilment erosionables que defineixen clarament el paisatge", explica Nèstor Gómez.

Un cop al castell, el grup pot accedir al conjunt. Durant la visita, que s'allarga fins les 13.00 hores, s'explica com era el castell original i la raó per la qual es va triar aquesta ubicació per alçar-se.

Recordem, que l'Ajuntament de Gavà, en un afany de conservar i preservar el nostre patrimoni, va adquirir, l'any 2006, el Castell d'Eramprunyà als seus propietaris, la família Girona. El consistori vol seguir treballant ara, en tota la tasca de difusió i també per incloure aquest indret en la futura Xarxa de Castells del Parc Natural del Garraf.

Rutes turístiques a la comarca a preus assequibles i per a tota la família

El Parc Arqueològic, un dels itineraris que promou el Consorci de Turisme del Baix Llobregat L'organisme comarcal ofereix cupons de descompte i promocions per descobrir deu rutes turístiques al costat de Barcelona

Per aquest any 2013 el Consorci de Turisme del Baix Llobregat ha reeditat de nou uns cupons de descomptes i promocions per impulsar el turisme en família a la comarca.

 

Dues entrades a preu d'una, visites guiades gratuïtes o descomptes en preus d'entre un 10 i un 60%, són alguns dels avantatges que s'ofereixen per visitar fins a deu propostes i itineraris turístics.

 

El Parc Arqueològic Mines de Gavà és una de les sortides que es presenten. Una interessant oportunitat per veure com vivien, què feien, com eren els nostres avantpassats de fa 6.000 anys. Un viatge a la preshistòria i una oportunitat de conèixer un jaciment únic a Europa. Les famíies interessades gaudiran de la promoció 2x1 i els menors de 7 anys tenen entrada i visita guiada gratis.

 

Altres visitas que es volen potenciar són: la Colònia Güell-Cripta de Gaudí, el Canal Olímpic de Catalunya, els Espais Naturals del Delta del Llobregat, Catalunya en Miniatura, Museu AGBAR de les Aigües, Les Coves del Salitre, Museus d'Esplugues, Museu de Sant Boi i com a novetat d'aquesta edició l'Itinerari modernista Jujol a Sant Joan Despí.

 

Les famílies interessades ja poden sol·licitar el cupó 2013 per visitar els principals recursos turístics del Baix Llobregat. Trobaran tota la informació a Consorci de Turisme del Baix Llobregat, tel. 93 685 24 00 ext. 552, turisme@elbaixllobregat.cat, www.turismebaixllobregat.com/cupons

Els Gegantons de Gavà

Els Gegantons es donen a conèixer entre la ciutadania Des d’aquest mes d’abril i fins al juny, l’ Agrupació de Gegants i Gegantons conjuntament amb el Departament de Cultura portaran a terme diferents activitats

Aquesta primavera, L’ Agrupació de Gegants i Gegantons de Gavà conjuntament amb el Departament de Cultura , engega un nou projecte per a donar a conèixer els Gegantons a la ciutadania. Sota el fil conductor “ En busca de la història perduda dels Gegantons de Gavà” , es realitzaran una sèrie d’activitats amb els Gegantons, amb l’objectiu que la ciutadania els conegui millor, per això iniciaran un petit viatge pels carrers i espais més emblemàtics de Gavà.

Des del 19 d’abril fins a que es celebri la Festa Major de Sant Pere, els Gegantons es podran veure a diferents espais de la ciutat, com la Biblioteca Josep Soler Vida, la Biblioteca Marian Colomé, Parc Arqueològic Mines de Gavà i Espai Maragall i participaran en un munt d’activitats.

La primera activitat es farà el 19 d’abril a les biblioteques amb un especial “Hora del conte”. Per commemorar el seu desè aniversari, els Gegantons es podran fer el carnet de la sala de lectura, un carnet amb unes propietats màgiques que els permetrà connectar-se a Internet i emportar-se a casa llibres, dvds, i cds, mentre que el 19 de maig  faran una visita al Parc Arqueològic Mines de Gavà. Els Gegantons també coneixeran L’Espai Margall i l’Espai Escènic i demanen a la ciutadania que els acompanyin en aquests recorreguts i a cercar la seva història. És per això, que es convida als nenes i nenes a participar per construir plegats una narració que explicarà per la Festa Major de Sant Pere.

Cesc Serrat, durant la sessió de contes a la fresca de dimecres passat.

Aquest dimecres més “Contes a la Fresca” El Jardí de la Lectura es converteix novament en un agradable espai per escoltar narracions diverses aquest mes de juliol

Aprofitant la bonança del temps d’estiu, les biblioteques de la nostra ciutat traslladen algunes de les seves activitats a l’aire lliure, una d’elles són “Els Contes a la Fresca” al Jardí de la Lectura tots els dimecres d’aquest mes de juliol. Si la setmana va ser el torn de càrrec de Cesc Serrat i les seves “Històries a una veu”, un període de somni en què es recullen narracions de diferents èpoques i països, aquest dimecres, també a les 20.30 hores, serà el torn de Jordi Biosca que atansarà la història de “Gawain i el cavaller verd “, una novel·la del segle XIV protagonitzada pel nebot del rei Artús que va ser adaptada per JRR Tolkien.

 

El dia 24 de juliol, Sandra Rossi, serà la narradora convidada per explicar “Cuinant Històries” mentre que el darrer dia, el 31 de juliol, la sessió s’avança a les 19.30 hores per escoltar les històries a “L’ombra del garrofer” per a tota la família a càrrec del Cargol Barbut.

 

El 16 de febrer comencen les visites teatralitzades al Parc Arqueològic Aquesta nova iniciativa està recomanada per a infants a partir de 8 anys i es farà el tercer diumenge de mes

 

El 16 de febrer, a les 11 hores, es posen en marxa al Parc Arqueològic Mines de Gavà visites teatralitzades per conèixer la vida dels miners de fa 6000 anys. Les explicacions, amb tot el rigor científic i també amb tot el sentit de l’humor, aniran a càrrec d’un arqueòleg ben particular: el doctor Indiana Pons. Es tracta d’una iniciativa per descobrir en primera persona quins misteris amaguen les mines en galeria més antigues d’Europa... i també els misteris i sorpreses que amaga aquesta visita.

 

Unes pinzellades de com anirà la història:

 

Gavà, fa 6.000 anys. Un petit poblat a prop del mar i de les muntanyes del Garraf. Un grup de pagesos neolítics treballa la terra i vigila els ramats. La tranquil·litat del moment només es veu destorbada pel soroll dels pics de pedra impactant contra les roques. Alguns d’ells foraden la terra buscant, per primer cop, un tresor verd amb el qual faran joies i comerciaran amb els seus veïns: la variscita. Què passa quan les mines s’esgoten?

 

Gavà, any 2012. El Dr. Pons, Indiana Pons, arqueòleg reconegut mundialment, excava una mina neolítica i descobreix un antic pou miner que es va convertir en un sepulcre. Alguns dels esquelets encara hi són... La recerca fa que el passat prengui vida, que “els ossos ens parlin”. Els morts ens expliquen com eren els vius de fa 6.000 anys. Això és l’arqueologia!

 

Gavà, 16 de febrer de 2014 comencen les visites teatralitzades al Parc: Les mines, els morts i les troballes arqueològiques us esperen.

 

L’activitat recomanada per a infants a partir de 8 anys, es durà a terme cada tercer diumenge de mes. Cal reservar amb antelació al telèfon 93 263 96 50 ja que les places són limitades.

La visita començarà a les 11 hores des del Museu de Gavà.

Visita al refugi antiaeri Aquest 4 de gener, com cada primer diumenge de mes, la ciutadania té l’oportunitat de descobrir el refugi de la Guerra Civil de la Rambla

Aquest diumenge s’ha programant una nova visita guiada al refugi antiaeri de la Rambla de Gavà. L’activitat, que començarà a les 11 hores des del Museu de Gavà, permet descobrir aquest espai, que data de la Guerra civil Espanyola i que, des de no fa gaire,s’ha recuperat perquè es pugui conèixer aquest episodi del nostre passat recent.

 

Entre març i desembre de 1938, setze gavanencs van perdre la vida en diversos bombardejos. Gavà era objectiu militar a causa de la fàbrica Roca, on es produïen projectils. Una de les respostes de la societat civil davant d’aquesta amenaça va ser la construcció de refugis. Amb un itinerari i la visita al refugi podrem conèixer la història d’aquella època i reviure en primera persona les sensacions, pors i sentiments dels homes, dones i infants que van trobar aixopluc al refugi.

 

Preu de la visita: 4 € (2,50 € entrada reduïda). Cal fer inscripció prèvia al 93 263 96 10.

 

Aquesta visita es fa cada primer diumenge de mes.

El taller es farà al Parc Arqueològic de les Mines.

Taller familiar: Sopa lítica L’activitat, que se celebrarà aquest diumenge, al Parc Arqueològic de les Mines de Gavà donarà inici a les 11 hores

El Parc Arqueològic de les Mines de Gavà organitza, per aquest diumenge una nova activitat familiar. Es tracta del taller titulat: Sopa lítica

 

Des del neolític fins als nostres dies, en diferents formats i sabors, la sopa és l’estrella de la cuina. Però, qui van ser els inventors de la sopa? Sense olla no hi ha sopa!. A través d’una passejada per la tradició descobrirem què tenen en comú "Els tres porquets", "El ball de la civada" i la nostra cuina i cultura popular. Acabarem fent un tastet d'una autèntica sopa lítica!

 

L’activitat, d’una hora de durada, està recomanada per a nens i nenes a partir de 7 anys, i  l’entrada té un preu de 3 euros que dóna dret també a visitar el Parc.Les places són limitades, i per participar és imprescindible fer la reserva prèvia trucant al telèfon al 93 263 96 50.

L'activitat sobre la sopa lítica es farà al Parc Arqueològic.

Activitat per a conèixer l’alimentació del Neolític Es tracta d’un taller per a les famílies que es farà aquest diumenge i que porta com a títol els orígens de la sopa: la "sopa lítica"

El Parc Arqueològic de les Mines de Gavà acollirà, aquest diumenge, un taller familiar que versarà sobre l’alimentació al Neolític amb el títol els orígens de la “sopa lítica”, i és que segons sembla, tot i que les primeres sopes es devien fer abans de l’aparició de la ceràmica, al paleolític, escalfant pedres i introduint-les en sacs de pell, que són impermeables, o en un forat a la roca  les ceràmiques i molins de pedra van permetre cuinar-la d’una manera diferent, amb més l’elaboració, aprofitant el menjar d’una altra manera, estovant-lo més ràpidament, reduint el temps de cocció.

 

Bous, cabres, ovelles, porcs, cereals i llegums eren la base d’una alimentació que completaven amb espècies que caçaven, com cérvols, senglars i conills. El marisc també era un complement a la dieta neolítica, de la mateixa manera que ho eren espècies vegetals que recol·lectaven.

 

L’esmentat taller, que té1 hora de durada i que començarà a les 11 del matí està recomanat per a infants a partir dels 7 anys. El preu de l’activitat es de 3,70€ per persona (inclou l’entrada al Parc Arqueològic). Cal fer una reserva prèvia, donat que les places són limitades, trucant al 93 263 9650.

El grup actuarà aquest divendres a Gavà.

Actuació de reggae a Gavà El grup Shakti & Reggae Band estarà aquest divendres a la nital Jardí del Museu a l'Espai chill out

"Shakti" és una paraula hindú que significa ‘Energia Vital’, i ‘I&I’ vol dir "t@ts nosaltr@s" en idioma rastafari. La unió de les dues paraules significa que som t@ts aquesta energia vital.

El grup mana aquest missatge d'amor i consciència en diversos corrents de la música jamaicana (reggae rootsdub, rub a dub, rocksteady, dancehall, ska, nyahbingi, lovers, etc.)

 

Shakti I&I neix a Barcelona a la fi de 2007, quan 5 músics provinents de grups diferents decideixen formar una banda de Reggae. Graven el seu EP de presentació a la fi de 2008 i continuen estrenant escenaris i incorporant més components. A finals de 2010 graven el tema "Follow Vaig donar Boat" i al 2011 comencen l'enregistrament del seu LP.

 

Des dels seus primers anys de vida com Reggae Band fins ara, Shakti I&I propaga una nova vibració en l'univers de la música negra. Fusionant el seu toc fresc a una visió nova i diferent dels clàssics del Reggae i de les noves produccions jamaicanes, Shakti I&I Reggae Band destaca en sales petites o festivals mes grans.

 

Aquesta diferència els ha portat a tocar al  Balboa Reggae Fest al 2010, a l’Afrocaña Festival 2012 i al Rototom Reggae Sunsplash 2012, on van presentar el seu primer àlbum titulat "Caminem Junts".

Etiquetes: Cultura Música Oci

La passejada nocturna començarà a les 21 hores.

Activitats d’estiu per recordar el Gavà de fa uns anys Un masover explicarà les anècdotes dels nostres avantpassats aquest dimecres mentre que dijous es farà una tertúlia vermut al Museu

Entre les propostes culturals i d’oci per gaudir del juliol, s’han preparat dues propostes que ens conviden a recordar com es vivia al Gavà de fa uns anys. D’una banda, per aquest dimecres, s’ha previst un itinerari nocturn d’una hora i mitja de durada on el Joan, masover dels Lluch, acompanyarà els visitants en un recorregut per la ciutat per recordar les històries i anècdotes que hi ha darrere de cada edifici i de cada espai. Curiositats i xafarderies, que si bé és cert, “no formen part de la Història en majúscules” han contribuït a fer de Gavà la ciutat que és ara.

 

És per aquesta raó que, el Joan, es referirà, entre altres temes, als inicis del segle XIX al carrer del Centre on hi havia un “bar de camareres”. També es recordaran les històries de fantasmes de la Torre Lluc i la vida quotidiana del Gavà dels nostres avantpassats. Un poble sense aigua corrent, sense clavegueres, amb carrers sense asfaltar... on hi havia freqüents brots de tifus i on el paludisme va ser endèmic fins a inicis del segle XX. Per participar d’aquesta sortida, que té un preu de 2,70 € per persona, i que partirà al es 21 hores de la plaça de Dolors Clua 13-14, cal fer la inscripció prèvia al Museu de Gavà, telèfon 93 263 96 10

 

La segona proposta és una tertúlia vermut al Museu que tindrà lloc aquest dijous, a partir de les 19 hores, al propi museu. Els participants podran fer petar la xerrada tot compartint els records dels mesos d’estiu de la infantesa o joventut al nostre municipi mentre es refresquen amb un vermut. L’activitat, en aquest cas, és gratuïta.

Claustre del monestir de Sant Cugat

Amics del Museu prepara una sortida a Sant Cugat Es visitaran els Museus de Sant Cugat del Vallès, el Museu del Monestir, el Museu del Tapís Contemporani- Casa Aymat i el Celler modernista

Amics del Museu de Gavà ha programat una sortida per al proper 22 d’octubre a Sant Cugat. En decurs d’aquest excursió es visitarà el Monestir, fundat el segle IX, del qual es mostrarà el claustre i l’església i es visitarà l’exposició sobre l’evolució arquitectònica del monument i la vida dels monjos que hi habitaren.

 

A continuació es visitarà el Celler modernista, obra del 1921 de Cèsar Martinell. Així es podrà conèixer no només aquest singular edifici, sinó també el context històric en què es va construir i el procés d’elaboració del vi.

 

El matí clourà amb la visita al Museu del Tapís Contemporani, antiga Casa Aymat , construïda el 1926 com a fàbrica de catifes i tapissos de Tomàs Aymat, i que amb els anys esdevingué la seu de l'Escola Catalana del Tapís. Avui acull el Museu del Tapís Contemporani amb obres de Ràfols-Casamada, Subirachs o Guinovart, entre d’altres autors.

 

El preu de la sortida és de 10 € i inclou l’autocar i l’accés guiat als diferents espais.

 

Les inscripcions es poden fer a Viatges Edenia Intergavà (C/ Màrtirs del Setge de 1714, 31. Telèfon 93 638 19 55). Per al socis de l’entitat l’excursió és gratuïta.

Etiquetes: Cultura Oci

Els Encara Farem Salat amenitzarà la festa

Comença la nova temporada de teatre familiar Una festa amb música i humor, aquest diumenge, a la Torre Lluc, dona el tret de sortida a la programació d’espectacles de La Xarxa

Aquest diumenge, 2 d’octubre, a les 12 hores, es donarà el tret de sortida de la nova temporada de teatre familiar amb la festa d’inauguració de La Xarxa al parc de la Torre Lluc. La jornada estarà amenitzada per la música i l’humor d’Encara Farem Salat i els jocs tradicionals de El burro dels jocs.

 

Ja a l’escenari de l’Espai Maragall, gaudirem amb l’espectacle de clown “La rateta que fregava amb motxo l’escaleta”, una versió del conte popular realitzada per Dreams Teatre. Les Bianchis ens faran riure i emocionar-nos amb “Les supertietes”. Al novembre reviurem la història d’un nen lliure, sense prejudicis ni complexes anomenat “Pinocchio” de la companyia La Baldufa; viatjarem per la nostra cultura amb l’apassionant història de “El comte Arnau” del Teatre de l’Aurora i ens endinsarem en el món màgic dels Germans Grimm amb “La Blancaneus” de Campi Qui Pugui. Acabarem la temporada amb el “Viatge al centre de la Terra (s.XXI)” de la cia. Roseland musical, un innovador i visual espectacle basat en la novel·la de ciència-ficció de Jules Verne.

Val a dir, que l’Espai Maragall segueix apostant per una programació d’arts escèniques familiar estable i de qualitat, en aquesta direcció completaran la programació familiar les propostes de les companyies de teatre amateur locals “Alicia en el país de las maravillas” de DoDo Producciones, “La familia Adams” i “El Grinch” del Grup Teatral La Igualtat. A més dels espectacles dels alumnes de l’Espai Escènic, l’Escola d’Arts Escèniques de Gavà.

Les representacions, d’uns 60 minuts de durada, són adequades per a infants a partir de tres anys

La Roda recupera “Nit de Reis" La companyia gavanenca torna a posar en escena aquests dies, i fins el proper 4 de gener, aquest musical al SAT Teatre a de Barcelona

La companyia La Roda Produccions de Gavà torna a representar aquests dies el muntatge “Nit de Reis” al SAT Teatre de Sant Andreu de Barcelona, un musical ple de màgia per gaudir en família de l'esperit nadalenc i la força dels somnis. En aquesta funció, la maleïda Reina de les Neus s’ha apoderat de totes les cartes dels Reis. En Pau intentarà recuperar-les amb l’ajuda de les fades d’Orient, que el guiaran en aquesta perillosa aventura, però caldrà que li donem un cop de mà per aconseguir salvar els desitjos de tots els nens i nenes. Després de l’espectacle els nens i nenes podreu entregar la carta dels Reis al patge reial. Les entrades es poden comprar a la web de Sant Andreu Teatre per 9,50 €

 

Les representacions, d’uns 60 minuts de durada, són adequades per a infants a partir de tres anys i es poden veure els dies 28, 29 i 30 de desembre i els 2, 3 i 4 de gener, a partir de les 17.30 hores.

Etiquetes: Cultura Música Oci Teatre

Un dels fotogrames de la cinta.

Projecció d’ “Un monstruo viene verme” La darrera cinta de Juan Antonio Bayona es podrà veure aquest dijous a la nit a l’auditori Marc Grau

Aquest dijous tornen les sessions de cinema a la fresca a Gavà. L’auditori Marc Grau del parc del Mil·lenni acollirà, aquest dijous, a partir de les 22 hores, la projecció d’ “Un monstruo viene verme” la darrera cinta de  Juan Antonio Bayona. El film està basat en la novel·la del 2011, també amb el mateix títol, obra de  Patrick Ness, qui també s’ha ocupat del guió del projecte . La pel·lícula està protagonitzada per Lewis MacDougall, Liam Neeson, Felicity Jones, Sigourney Weaver, Toby Kebbell i Geraldine Chaplin.

 

La cinta narra la història de Connor (Lewis MacDougall), un jove de 13 anys que, després de la separació dels seus pares, es converteix en l'home de la casa i l'encarregat de portar les regnes de la llar. Amb la seva jove mare (Felicity Jones) malalta, el petit intentarà superar totes les seves pors i fòbies amb l'ajuda d'un monstre (Liam Neeson). Fantasia, contes de fades i històries imaginàries del petit es veuran les cares no solament amb la realitat, sinó amb la seva freda i calculadora àvia (Sigourney Weaver). Amb aquest nou treball, J.A. Baiona tanca una trilogia sobre les relacionis mare-fill, que va iniciar amb “El orfanato” i va continuar amb “Lo impossible”.

Etiquetes: Cinema Cultura Oci

Un dels fotogrames de la cinta.

Projecció d’ “Animals Fantàstics” La pel·lícula es podrà veure, aquest dijous a la nit, al parc de la Torre Lluc de Gavà

El cinema a la fresca esdevé una altra de les propostes d’oci encabides en el programa “Al juliol no parem”. Per aquesta setmana s’ha programat la projecció de d’ “Animals Fnatàstics”, un cinta èpico-fantàstica estrenada l’any passat i dirigida per David Yates. L’interpreten Eddie Redmayne (protagonista), Katherine Waterston, Ezra Miller, Alison Sudol, Donen Fogler, Colin Farrell i Ron Perlman.

 

El film forma part de la nova sèrie de pel·lícules ambientades en un món de mags i bruixes creat per J.K. Rowling i inspirat en el llibre que Potter i els seus amics utilitzarien per estudiar a Hogwarts, “Animals fantàstics i on trobar-los”, el qual parla de diferents bèsties i animals que fàcilment podrien ser estudiats a la classe impartida per Rubeus Hagrid.

Tot i que que la història transcorre en una comunitat de mags i bruixotes, 'Animals fantàstics i on trobar-los' no és una precuela ni tampoc una seqüela de la saga de Potter, sinó més aviat una extensió del món dels mags. Els costums d'aquesta societat màgica oculta serà familiar per a qualsevol que hagi llegit els llibres de Potter o hagi vist les seves pel·lícules, si bé la història se centrarà principalment en el personatge de Newt Scamander i començarà a Nova York setanta anys abans que Harry Potter entrés en escena.

 

La projecció, que es farà aquest dijous a la Torre Lluc, començarà a les 22 hores.

Etiquetes: Cinema Cultura Oci

Aquest capde setmana Gavà celebra el Primavera Weekend.

Arriba el Primavera Weekend Durant aquest cap de setmana, la ciutat s’omplirà d’activitats d’oci per a grans i petits organitzades per l’Ajuntament i els establiments locals per dinamitzar el comerç

Aquest cap de setmana arriba a Gavà el Primavera Weekend, una de les accions que contempla el Pla de Dinamització Comercial elaborat per l’Ajuntament de Gavà en col·laboració amb el sector comercial del municipi. La proposta consisteix en un programa ampli i variat d’activitats adreçades a promoure l’increment de les vendes i el consum als establiments de la ciutat mitjançant un esdeveniment de ciutat on es creïn sinergies entre empreses i entitats locals.

 

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha manifestat que “volem que sigui un cap de setmana de festa, de compres i d’activitats i gaudir d’allò que forma part de la nostra ciutat i donar a conèixer l’oferta comercial”. Primavera Weekend és el resultat de tot un procés que ha comptatamb la implicació i participació del teixit comercial de Gavà. Per Sánchez “és important que en moments de dificultats com els actuals no ens aturem, que siguem creatius, que unim esforços perquè quan treballem de forma conjunta les coses funcionen i sorgeixen propostes innovadores i positives com és el cas de Primavera Weekend”.

 

Durant el cap de setmana s’ambientaran els carrers comercials de la ciutat i les entitats locals sortiran al carrer per oferir actuacions. Les activitats programades compten amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants l’Illa de Gavà, la Unió de Botiguers, l’Agrupació de Restauradors de Gavà i els Mercats Municipals.

El Primavera Weekend es divideix en tres accions que es desenvoluparan de forma paral·lela: Weekend de Shopping, Weekend de Tapes i Weekend de Festa. Tot plegat, amb l’objectiu de potenciar les vendes al comerç de la ciutat, l’ús intensiu de la restauració local i la difusió de les activitats promogudes per les entitats culturals del municipi.

Descarrega't aquí el programa d'activitats

La presentació del Primavera Weekend es va fer a MercaGavà.

Tot a punt per al Primavera Weekend La segona edició d’aquesta iniciativa que, Ajuntament i comerços impulsen plegats consisteix en un cap de setmana de compres, restauració i activitats

El cap de setmana del 19 i 20 de març, Gavà celebrarà el Primavera Weekend, una iniciativa que establiments i Ajuntament han preparat plegats per promoure el comerç i a la vegada dinamitzar la ciutat. Es tracta, segona ha precisat l’Alcaldessa, Raquel Sánchez, “d’organitzar un cap de setmana de compres, restauració i activitats per a totes les edats. L’any passat va anar prou bé i,  prova d’això és l’important increment de participants que hi ha en aquesta segona edició”.

 

El Primavera Weekend es dividirà ens tres accions. El Weekend shopping, amb la instal·lació de carpes al carrer d’una vintena de botigues a la zona de l’Illa que oferiran els seus productes a preus especials, i una desfilada de moda que tindrà lloc diumenge, 20 de març, a les 12.30 hores, al parc de la Torre Lluc. En el decurs de la mateixa, es coneixerà el guanyador del sorteig d’una estada de tres dies i dues nits a escollir entre prop de 250 punts de l’estat espanyol. Per participar-hi caldrà comprar en alguna de les botigues participants i omplir una butlleta que es podrà dipositar en una urna, al propi parc de la Torre Lluch, el mateix diumenge al matí.

 

La segona acció és una Ruta de la Tapa on hi prendran part 52 bars i restaurants que, segons ha explicat, en representació seva, Josep Maria Lluch, del Far de l’Illa, “presentaran degustacions amb la seva especialitat, sempre emprant productes de qualitat i proximitat per 2,5 euros, amb beguda inclosa”. La participació d’establiments respecte l’any passat ha crescut un 30 %i, segons Lluch, “això ens satisfà molt i demostra que hi ha ganes de fer coses”.

El tercer eix és el “Weekend” de Festa amb activitats, moltes d’elles, organitzades per les entitats de la ciutat. La Rambla de Gavà acollirà la Fira Pirata amb 50 parades i molt ambient, com una batucada que recorrerà Gavà i acabarà a la Torre Lluc, espai que estarà dedicat als més petits amb jocs, dixilands i atraccions. Dissabte , hi haurà una masterclass de passarel·la, cursos d’automaquillatge i un photocall amb l’Agrupació Fotogràfica

 

Els diferents escenaris acolliran les actuacions de l’escola de ball El Muro, de l’Aula de Dansa, de l’Escola Mugendo i de cal Nicanor i un concert infantil d’instruments que oferirà l’alumnat del Taller de Música de Gavà. També podrem gaudir des les actuacions del gegants i gegantons, dels grallers i un final de festa amb la Companyia General del Foc.

 

Dissabte al matí, es farà un taller a la plaça Major per ensenyar a cuinar pasta als infants i, durant tot el cap de setmana, hi haurà jornada de portes obertes al Refugi Antiaeri.

 

Segons Lola Moya, representants dels botiguers, en aquesta acció, “són molts els participants i crec que és una bona acció per donar-nos a conèixer i aconseguir que la gent compri a Gavà”.

 

Val a dir, que per a facilitar l’estacionament s’oferiran dues hores gratuïtes als pàrquings municipals de la plaça de Jaume Balmes i Batista i Roca. Segons l’Alcaldessa, “d’aquesta manera afavorirem també que la gent de fora vingui i descobreixi la qualitat i professionalitat del nostre comerç”.

Activitats Primavera Weekend 2016.pdf

El punt de trobada serà el monument de la vela a Gavà Mar.

La UME presentarà la "I Marxa per la platja de Gavà" La cita, on es convida tothom, tindrà lloc aquest diumenge, i pretén de promocionar l'activitat de les raquetes de neu

La Unió Muntanyenca Eramprunyà (L'UME) presenta, aquest diumenge, al monument de la vela de Gavà Mar, la "I Marxa per la platja de Gavà", una proposta encaminada a promocionar l'esport de les raquetes de neu. En aquest sentit, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gavà i de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, es faran diferents activitats relacionades amb aquest esport hivernal

La jornada començarà a les 9.30 hores, en què fins a les 11 hores es farà un taller d'activitats enfocat a la formació i utilització de la raqueta de neu i de 10 a 12 hores es podrà gaudir d'una visita guiada al castell d'Eramprunyà. D'11 a 13 hores, es portarà a terme la "I Marxa per la platja de Gavà", on els participants podran posar en pràctica les seves habilitats al costat d'altres corredors.

De 12 a 13 hores es projectarà el film "2.304.400 passes", sobre la travessa a l'Antàrtida de l'alpinista i aventurer Albert Bosch.

A les 13 hores hi haurà la presentació Oficial de la VI Copa Catalana i el VIII COPA CATALANA i VIII Circuit Català de Raquetes de Neu. També es farà la presentació oficial del 50è aniversari de la Unió Muntanyenca Eramprunyà i de la Marxa de raquetes de neu de Guils Fontanera, prevista pel 10 de març i inclosa dins el calendari del Circuit Català de la FEEC. Per acabar, a les 13. 30 hores es farà el lliurament d'obsequis i es podrà assaborir un refrigeri

 

Un dels moments de la cursa

I Marxa amb raquetes de neu per la platja de Gavà Desenes de persones han participat, aquest diumenge, en aquest activitat en què s'ha volgut promoure aquest esport i presentar la Copa d'Europa i la Copa Catalunya

47 persones dividides en 6 grups han participat, aquest cap de setmana, en la I Marxa amb Raquetes de Neu per la platja de Gavà, una activitat organitzada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà (L'UME), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gavà i de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, per promoure la pràctica d'aquest esport hivernal. Des de l'entitat local, Joan Pérez, ha mostrat la seva plena "satisfacció per la bona acollida rebuda. Tot i que feia un dia era fred i ennuvolat va venir molta gent i fins i tot vam fer curt en raquetes".

 

La jornada va començar a les 9.30 hores amb  taller d'activitats enfocat a la formació i a la utilització de la raqueta de neu. Tot seguit, es va celebrar la marxa i després, es va poder gaudir d'una cursa amb corredors del Circuit Europeu de Raquetes de Neu. Entre els 17 participants, que van superar un circuit de 2 quilòmetres, hi havia la campiona Laia Andreu. Joan Pérez explica que "en aquesta hora, l'expectació va ser més gran" i precisa que "aquest esport, tot i ser desconegut, atrau i, de fet, la seva a la pràctica a la platja, més enllà, d'una exhibició esdevé una manera efectiva d'entrenar per la seva semblança amb la neu en algun dels seus estats i perquè, segons els practicants, requereix de més esforç, la qual cosa es veu després recompensat quan la competició és sobre superfície autèntica, perquè resulta més fàcil."

 

Les activitats van continuar després al Centre Cívic de Gavà Mar, on es va projectar el film "2.304.400 passes", sobre la travessa a l'Antàrtida de l'alpinista i aventurer Albert Bosch, i es va fer la presentació oficial de les Copes d'Europa i Catalunya de raquetes de neu i del Circuit de l'UME a Guils Fontanera, prevista pel 10 de març, i encabit dins el calendari del Circuit Català de la FEEC. En l'acte, al qual hi assistiren la tinenta d'alcalde de l'Àmbit de Serveis a la Persona de l'Ajuntament de Gavà, Apolonia Herrera, i la regidora d'Esports, Maite Martí, també es va fer referència a la celebració, aquest 2013, del 50è aniversari de la Unió Muntanyenca Eramprunyà, i que comptarà amb actes diversos. Pérez ens avança que "una de les idees és que un mateix dia, els integrants de l'entitat, dividits per grups, coronin 50 cims a la vegada".

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Següent > Final >>

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.