Text de cerca: Resultats trobats: 13
Etiqueta: Manuel Maniega Ordre

Manuel Maniega atenent els mitjans.

Manuel Maniega: “La mort de Maite Martí ens ha colpit a tots ” El president Club de Futbol Gavà ha destacat l’empenta i gran esperit de col·laboració que va mostrar des del primer dia en el si de la junta directiva

El president del Club de Futbol Gavà, Manuel Maniega, s’ha mostrat colpit per la mort de Maite Martí qui des del 2007 col·laborava a la junta directiva del club. A l’actualitat, Martí exercia de vicepresidenta i, des de la seva arribada, s’havia ocupat de tot allò relacionat amb les relacions exteriors de l’entitat assumint les tasques de comunicació. Maniega ha explicat que “sempre recordarem la seva figura i persona que, des de sempre, va mostrar un gran ànim d’implicar-se amb el club. És una gran pèrdua i, encara que per desgràcia ja l’esperàvem, no per això ens fa menys mal i deixa d’impactar-nos molt”.

 

Aquesta jornada, el primer equip del CF Gavà juga al camp del Castelldefels, on s’ha explicat que es demanarà guardar un silenci en memòria seva. En qualsevol cas, Maniega ha confirmat que la propera setmana, en el partit a casa enfront l’Europa, que és el líder, “es farà una minut de silenci en record seu”.

Un moment de la roda de premsa de presentació amb Maniega, Cervera i López Adán

Presentació del nou equip gestor del C.F. Gavà El club es marca com a principal objectiu que la ciutadania s’impliqui i s’identifiqui amb l’equip

Ahir al migdia es va presentar a La Bòbila el nou equip gestor del Club Futbol Gavà, encapçalat per membres de l’empresa MSA. La presentació va servir per posar en contacte als nous gestors amb els mitjans de comunicació i el teixit associatiu de la ciutat. El nou equip s’ha presentat amb un estudiat pla d’acció que té com a principal objectiu que l’estadi municipal s’ompli de gent per veure els partits del Gavà. Benjamín Cervera, soci de MSA, ha explicat a més que “aquest club està mancat ara mateix d’un públic de gent jove perquè a les grades de La Bòbila ve el soci de tota la vida, però aquest soci està envellint, així que crearem una modalitat de grada jove que es donarà a conèixer properament, necessitem una regeneració de socis i abonats”.

Com a peça bàsica d’aquest pla d’acció s’ha presentat també una nova campanya de captació d’abonats i de socis amb el llançament de tres opcions diferents: un abonament anual de soci de 100 € que dona accés a tots els partits amb un acompanyant; un altre de 50 € que no és de soci però que dona accés a tots els partits excepte els de jornada econòmica; i finalment hi ha un abonament de 30 € que permet accedir a 10 partits a escollir d’entre els que es juguen durant tota la temporada a La Bòbila. Al mateix temps, s’ha desenvolupat una nova imatge “retro per fer-la coincidir amb el centenari del club, que es celebrarà l’any 2022, amb un tipus d’imatge antic i imatges vintage com la de la bota o la pilota”. En aquesta línia, la campanya de captació de socis, que te l’eslògan “Fes-te soci, et necessitem”, també es dota d’aquests elements retro amb una imatge de l’oncle Sam apuntant amb el dit i modificat per l’ocasió amb elements característics de l’equip com els seus colors o el seu escut. En el futur, a més, també s’ha plantejat la possibilitat de posar a la venda elements de merchandising com ara polseres o bufandes.

De moment, aquesta nova campanya i aquesta nova imatge ja ha començat a donar els seus fruits, ja que tal i com ens assegura Cervera, “la campanya està sent molt ben acollida, s’ha estat presentant a l’entrada de la Bòbila en tots els partits de pre-temporada, fins i tot els de la Copa Catalunya, i també en els de lliga, i de moment hem vist que el soci de tota la vida ha anant renovant el seu abonament, no tenim baixes, i a banda hem notat un increment de l’abonament de 50 €, que és ara mateix el que te més èxit”.

El president del C.F. Gavà, Manuel Maniega, ha valorat molt positivament tots aquests canvis ja que “amb el ritme de vida que portàvem el club no se’n sortia per cap lloc, així que era qüestió de prendre una determinació, necessitàvem un canvi radical d’imatge i també que algú es comprometés en ajudar-nos en la gestió econòmica i en captar ingressos fora d’aquí”.

En l’apartat merament esportiu, l’excel·lent inici de temporada del Gavà és una gran noticia, però el director esportiu del club, Ramón López Adán, deixa molt clar que “tot i estar molt content jo tinc els peus a terra, i no penso ni que arribarem a play-off ni que estarem avall, senzillament crec que, pel nivell dels jugadors, el Gavà ha d’aspirar aquest any a estar en la zona tranquil·la, i això ho hem comentat diverses vegades amb l’entrenador i el cos tècnic”.

Manuel Maniega.

El CF Gavà trenca amb MSA i López Adán El president Manuel Maniega ha pres aquesta decisió argumentant que la tasca no ha estat satisfactòria pel que fa a pagament a proveïdors

Moments convulsos els que s’estan vivint, en els últims dies i les últimes hores, al Club de Futbol Gavà. El president, Manuel Maniega, ha decidit trencar l’acord de gestió que el club tenia amb l’empresa MSA perquè segons assegura “la tasca no ha estat satisfactòria pel que fa a pagament a proveïdors, ja que l’entitat és molt més que l’equip”.

 

Segons sembla, Maniega ja que té lligada una alternativa a MSA amb una altra empresa que estaria vinculada a una marca esportiva. Segons algunes informacions aparegudes a les xarxes socials es podria tractar de Hummel. El president del CF Gavà creu que “aquesta empresa podrà ajudar amb més professionalitat al club perquè treballa a nivell de Primera Divisió, i a més arriben amb gent vinculada al Gavà que volen ajudar, més enllà de treure un rendiment econòmic”.

 

Segons el propi Maniega, “aquest canvi no ha de passar per l’assemblea, perquè en la darrera trobada celebrada el mes de juliol, els socis ja van donar la seva autorització perquè es faci el que calgui per resoldre la situació del club”.

 

Tot plegat, hauria precipitat la destitució de Ramon López Adán com a director esportiu. El que encara és incerta és la continuïtat de l’entrenador Albert Poch. Maniega afirma que “se l’ha convidat a seguir, però molt probablement plegarà. Caldrà doncs, buscar un nou tècnic que dirigeixi la plantilla perquè la prioritat ara és que l’equip superi el mal moment que travessa i surti de les darreres places de la classificació”.

 

De moment, ni Ramon López ni l’empresa MSA han volgut fer declaracions, tot esperant una comunicació oficial per part de l’entitat.

L’assemblea improvisada van demanar ajut a l’escola per intentar afrontar la situació.

El primer equip del CF Gavà es planta Can Torelló va viure aquest dimecres una assemblea massiva amb els jugadors i integrants de l’Escola de Futbol per donar suport als cessats: Ramon López i Albert Poch

Els esdeveniments segueixen precipitant-se al CF Gavà. Després que el club decidís trencar amb l’empresa MSA, el director esportiu Ramon López Adán i amb l’entrenador Albert Poch, ahir al vespre, el primer equip es va posicionar clarament del costat dels qui han estat apartats de la plantilla, els representants d’MSA i del cos tècnic acomiadat. Així can Torelló va aplegar també mes d’un centenar d’integrants de l’Escola de Futbol dirigida per López Adán i que, fins ara, ha estat pedrera del club el més jove de Tercera Divisió.

 

L’assemblea improvisada van demanar ajut a l’escola per intentar afrontar la situació, tot i que hores d’ara sembla que no s’han aclarit quines seran les properes accions del club.

 

La directiva del Club, de la seva banda, ha fet públic un comunicat en què matisa les paraules del president Manuel Maniega a Gavà Televisió assegurant que “la gestió del club blaugrana el portarà directament l’entitat i no una empresa”. A més, en el comunicat s’acusa alguns mitjans i comptes de xarxes socials de “difondre informació falsa per perjudicar l’actual directiva i beneficar Ramon López Adán”.

Plantilla del CF Gavà, amb alguns dels jugadors lluint la nova equipació.

El CF Gavà estrena equipació Aquest dissabte el club ha presentat les noves samarretes que ja van lluir en el partit d’aquest diumenge i els nous patrocinadors per aquesta temporada

El CF Gavà ha presentat aquest dissabte la seva nova equipació en un acte celebrat al centre comercial Barnasud. Durant l’esdeveniment, alguns dels jugadors del primer equip van lluir les noves samarretes amb les quals ja van jugar aquest diumenge a la Bòbila. Així mateix, es van presentar els nous patrocinadors que, a més de Barnasud, que seguirà apostant pel club, són Trig Money, hummel, Dynamyk i All Import

 

El president del CF Gavà, Manuel Maniega, precisa que “l’entitat emprèn un nou estil de treball marcat per la il·lusió, el compromís i la professionalitat” i es mostra satisfet perquè “després d’anys de dificultats econòmiques, el CF Gavà fa un pas endavant amb la incorporació de nous patrocinadors que aportaran entre 6000 i 20.000. Aquesta situació permetrà disposar de les eines i els recursos necessaris per seguir endavant”.

 

Maniega però, també reconeix que “el camí no serà fàcil ni curt. Partim més enrera de zero i, per tant, caldrà paciència. La prioritat ara és sanejar progressivament l’economia i, esportivament mantenir-nos en la categoria”. El president assegura que “no es poden fer miracles, però mirarem d’incorporar algun altre patrocinador i, amb la plantilla que tenim, i amb algun altre reforç més, intentar aconseguir bons resultats”.

 

Sobre les informacions que denuncien que els jugadors no han cobrat el mes de desembre, Maniega aclareix que “s’estan estudiant els comptes per veure si li correspon fer el pagament a MSA, que és l’empresa que portava la gestió del club fins ara, i a partir d’aquí, obrarem en conseqüència”.

 

Sobre els rumors existents de la intenció d’un grup de socis d’impulsar una moció de censura, el president assegura que “oficialment només he rebut un escrit de tres socis que sol·liciten uns seguit d’informació i encara hem d’esbrinar si tenen dret a tenir-la perquè MSA no ens facilitat les claus d’accés als ordinadors. En cas que així sigui, se’ls facilitarà tota la documentació sense problemes”.

MSA finalment ha decidit denunciar al C.F. Gavà

MSA denunciarà el C. F. Gavà per incompliment de contracte El portaveu de l’empresa, Eric Hauck, creu que el trencament de relacions té a veure amb motius personals

MSA Sports Advisory ha decidit finalment denunciar al C.F. Gavà per incompliment de contracte. L’empresa, que va signar l’acord de col·laboració el passat estiu, va ser desvinculada de la gestió del club pel seu president, Manuel Maniega, a finals del passat any 2014. El portaveu de MSA, Eric Hauck, ha explicat en declaracions a aquest mitjà de comunicació que la seva empresa ha intentat posar-se en contacte durant els primers dies de gener amb el club per tal d’evitar la interposició d’aquesta demanda, però aquesta trobada finalment no ha estat possible. Segons Hauck, la demanda es farà efectiva en els propers dies i “no pretén fer cap mal al club, el que volem es defensar els nostres drets ja que si no ho féssim no seriem seriosos, si hi ha un contracte és per complir-lo”.

La demanda es basa en el fet de que “nosaltres vam complir la nostra part i el contracte es va rescindir unilateralment, però aquesta clàusula de rescissió unilateral no existeix en el contracte a menys que es convoquessin eleccions i vingués una nova junta, i en aquest cas es podria haver rescindit el contracte de mutu acord entre les dues parts si fos el cas que la nova junta no estigués en la línia esportiva i de gestió que nosaltres proposàvem”. Hauck ho deixa molt clar: “de mutu acord sempre es podia rescindir el contracte, unilateralment era impossible, i per tant, com que s’han violat els termes del contracte, el que fem és deixar que la Justícia faci la mediació corresponent”.

Respecte al motiu que Maniega va adduir en el moment de fer fora del club a MSA, Hauck replica que “MSA en cap moment es va comprometre a pagar els deutes a proveïdors que hi havia abans de la nostra entrada al club, la idea era aconseguir ingressos per anar eixugant poc a poc aquest deute. De fet, mai vam arribar a saber quin era el deute real de l’entitat ja que ens va ser molt difícil accedir als comptes i a les actes, si és que existeixen, de temporades passades. Amb els proveïdors es va parlar i se’ls va dir que tot el que es contractés a partir d’aquell moment es pagaria amb normalitat, i que el deute anterior s’aniria retornant en la mesura del possible. Però evidentment el que mai va fer MSA és responsabilitzar-se del deute que ja hi havia”. De fet, Hauck assegura que els proveïdors que no estaven contents “reclamaven deutes històrics, no reclamaven deutes de la gestió entre juliol i desembre, això no se’ns pot atribuir”.

Hauck apunta a motius personals al darrere de la decisió de Maniega, ja que “vam heretar del passat una situació que no volíem que ens esclatés a la cara i que feia referencia al fill del president, que era el secretari tècnic quan vam entrar”.

MSA no vol especular sobre els escenaris que es poden obrir arran d’aquesta demanda, però Hauck admet que si es fan eleccions i d’aquí sorgeix una junta directiva sense els actuals noms que els truca a la porta, llavors “evidentment que ens ho plantejaríem, tenim un deute emocional amb el club, que no amb aquesta junta, i si li demanes a qualsevol professional que acabi la feina que no li han deixat acabar és clar que és una oferta temptadora”. Hauck té molt clar, però, que “la fotografia del passat desembre a La Bòbila no es tornarà a repetir” donada la diàspora dels jugadors que van iniciar la temporada i que ara, en la seva majoria, juguen en altres equips. Respecte a un hipotètic retorn d’Albert Poch a la banqueta del Gavà, Hauck és també molt diàfan: “no ho sé, no he parlat amb ell i no està molt animat, no sé si li han quedat ganes de tocar un equip, al menys aquest any, però el que és cert és que si nosaltres tornéssim ens agradaria reprendre les coses allà on estaven”.

 

El Gavà Mar cuenta con 22 equipos. En la fotografía uno de ellos disputa un partido en Can Tintorer

El C.F. Gavà Mar, nuevo equipo de fútbol base para el C.F. Gavà Las dos entidades deportivas han llegado a un acuerdo de filiación. El viernes, 9 de octubre,  a las 19 horas, se presentarán oficialmente los equipos de esta temporada en La Bòbila

El C.F. Gavà Mar y el C.F. Gavà han firmado un acuerdo de filiación que convierte al primero en equipo de fútbol base del segundo. De esta manera, los 22 equipos que el Gavà Mar tiene en categorías inferiores se convierten en fútbol base para los dos equipos con los que cuenta actualmente el Gavà, el primero y el Juvenil A. Fruto de este acuerdo se ha materializado ya un cambio en la camiseta de todos estos equipos: los dos del C.F. Gavà llevan el escudo del Gavà Mar en una manga además del propio del club, mientras que los equipos del Gavà Mar llevan a su vez el escudo del Gavà además del suyo.

 

El acuerdo no supone la absorción de ninguna entidad por la otra, tal y como quiere poner de manifiesto el presidente del C.F. Gavà, Manuel Maniega, aclarando que “entre las dos entidades lo más importantes es el respeto mutuo, las dos vamos a convivir y vamos a tener nuestras zonas propias que formarán un sólo cuerpo aunque obviamente no es lo mismo entrenar a niños de 4 años que jugar en Tercera División”.

 

El Gavà tiene una intención muy clara a la hora de firmar este acuerdo con el Gavà Mar: “Después de la mala relación que acabó por finiquitar la relación de nuestro club con la Escuela de Fútbol Gavà, la verdad es que nuestro objetivo ha sido seguir mirando hacia el fútbol base de nuestra localidad y seguir creyendo que de ahí pueden seguir saliendo futbolistas interesantes que puedan tener una salida desde el fútbol base a las categorías superiores”.

 

Sin embargo, Maniega no quiere establecer comparaciones entre las dos escuelas pese a su diferencia de tamaño: “la Escuela de Fútbol Gavà llegó a tener más de 500 niños inscritos, mientras que en el Gavà Mar hay unos 300, pero no es nuestro objetivo alcanzar los nú­meros de otra escuela sino que lo que queremos es que lo que se imparta en nuestra escuela sea lo más profesional posible”.

 

El equipo sénior del Gavà Mar es uno de los principales intereses del C.F. Gavà ya que, según Maniega, “nuestra intención es que haya más de un sénior porque, por desgracia, hay niños que una vez pasan la edad juvenil se quedan sin salidas, y entonces la única op­ción que tienen es encuadrarse dentro de un sénior”.

Manuel Maniega.

Maniega seguirà presidint del CF Gavà La seva candidatura va ser la única presentada per dirigir l’entitat, raó per la qual la seva reelecció esdevé automàtica sense calgui fer eleccions

Manuel Maniega seguirà presidint el CF Gavà durant 4 anys més després que no s’ha presenta cap altra candidatura a part de la seva una vegada finalitzat el termini establert. Aquest mecanismes de reelecció que contempla els estatuts de l’entitat blaugrana

 

Maniega manifesta que, el seu objectiu esportiu és “aconseguir que el primer equip torni a la Segona Divisió B i potenciar encara més el nostre futbol base”. En el tema econòmic, la seva màxima preocupació serà “poder sanejar el dèficit que tenim per aconseguir comptar amb una entitat sense números vermells.”

Pons, en un entrenament recent

Juanma Pons, destituït El tècnic i el club s’han creuat denúncies arran d’una discussió que presumptament hauria tingut lloc aquest passat dilluns

Poc ha durat la tranquil·litat al Club de Futbol Gavà. Després de cinc setmanes de l’inici de la competició, l’entrenador Juanma Pons, així com el seu segon, Manuel Rueda, i el delegat de l’equip, Néstor Herráez, han estat destituïts. Segons el president del club, Manuel Maniega, “els motius no són estrictament els resultats, que lògicament poden influir perquè no és el mateix guanyar que no guanyar, sinó que són més aviat situacions, accions, formes, una sèrie de qüestions que feien que cada vegada fos més irrespirable l’ambient en el que ens movem tant la Junta Directiva com el cos tècnic, i per aquest motiu s’ha pres la decisió de trencar i començar un procés amb persones noves”.

Juanma Pons va dirigir l’empat a zero d’aquest passat diumenge a la Bòbila contra el Mallorca B. A la tarda, a les xarxes socials va saltar la noticia de la seva substitució pel tècnic de l’Alcorcón B, Óscar Mena. El club no va fer oficial la destitució de Pons fins dilluns a la tarda, i està pendent de comunicar al cos tècnic la seva destitució per burofax. Maniega explica que “el diumenge, després del partit, li vaig dir a l’entrenador que el dilluns al matí ens trobaríem ell i jo amb Hugo, que és la persona de l’empresa que està gestionant econòmicament l’entitat, i que en aquesta reunió parlaríem de la situació i li exposaríem les nostres motivacions i el que pensàvem fer. Ell em va dir que hi aniria, però dilluns em va dir que no anava, i jo li vaig insistir que era necessari fer la reunió perquè la situació no era bona i s’havia de parlar abans de prendre qualsevol decisió, però ell em respon que per citar-li ho hem de fer amb burofax i que no val amb trucar-lo, així que davant aquesta negativa ens reunim Hugo i jo i prenem una decisió que, lògicament, ja teníem pensada, però en aquesta reunió la prenem de manera definitiva i ja fem públic que el cos tècnic no continuarà”.

A banda de l’embolic per la destitució de l’entrenador el club també ha tingut problemes de pagament de la plantilla que, segons el president, estan en vies de solucionar-se en les pròximes hores: “hi ha hagut un problema amb l’empresa que ens gestiona el tema econòmic, problema que coneixen els jugadors perquè jo els hi he explicat, que consisteix en que, per una inscripció encara no definitiva en el registre d’empreses de Barcelona, no pot moure diners del seu compte bancari, ni pot ingressar ni pot treure diners per fer els pagaments, però el dimecres 21 de setembre es compleixen 15 dies per tal que l’empresa pugui operar i ja es pugui pagar sense cap tipus de problema”.

Aquests problemes de liquiditat van portar a Juanma Pons a avançar uns diners a alguns jugadors, motiu que presumptament va originar una discussió aquest passat dilluns a les oficines del club quan Pons va reclamar els diners avançats. Arran d’aquesta discussió s’haurien interposat denuncies creuades als Mossos amb un judici ràpid que es celebraria a finals d’aquesta setmana.

Per la seva banda, Juanma Pons ha anunciat que no farà declaracions fins que no hagi rebut oficialment el comunicat de destitució com a entrenador per part del club i s’hagi rescindit el seu contracte.

Mena ha parlat molt clar

Óscar Mena: “Al club no li agrada que parli i m’han arribat a dir el que jo he de dir” El tècnic argentí valora positivament la primera volta però adverteix que si no es fitxa serà complicat mantenir la categoria

Amb la primera volta de la lliga ja conclosa i amb 22 punts lligats al sac en la tretzena posició del Grup III de Segona Divisió B, l’entrenador del C.F. Gavà, Óscar Mena, valora molt positivament aquesta primera meitat de la temporada ateses “les circumstàncies en les que s’han aconseguit aquests 22 punts, quan nosaltres vam arribar al club teníem 4 punts i estàvem a baix de tot, i no s’ha d’oblidar la situació que han viscut els nois, que han estat sense cobrar durant molts mesos”. L’entrenador blaugrana, que ha fet aquestes declaracions en el programa de Ràdio Gavà "El marcador", valora l’actual situació esportiva com a “bona” ja que “estem fora de la zona de descens, que és l’objectiu final”, i respecte a la situació econòmica admet que “ha millorat perquè la majoria dels nois han cobrat tres mesos encara que no tots, ara falta que regularitzin el tema dels entrenadors perquè encara no hem cobrat”.

Óscar Mena vol ser molt clar respecte a aquesta darrera qüestió del pagament als entrenadors de l’equip: “sé que al club no li agrada absolutament res cada vegada que un parla, i després ells venen i et diuen el que has de dir, però jo dic el que hi ha i no necessito ni a Maniega ni a ningú per dir-me a mi el que jo he de dir, jo dic el que hi ha i el que hi ha és que Óscar Mena ha cobrat 666 euros i Adrián Fernández 333 euros, i no hem cobrat absolutament res més, i el material que es va comprar perquè faltaven coses per entrenar i que va costar 375 euros el va comprar Óscar Mena, és a dir, que a mi el club a dia d’avui m’ha pagat menys de 300 euros, aquesta és la realitat”.

Mena, per últim, adverteix que el futur és molt complicat si el club no es posa al dia de pagaments: “sabem que no podem fitxar per les denuncies que té el club, no només les dels jugadors que no han cobrat sinó també la del segon entrenador de l’anterior cos tècnic que té denunciat al club per impagament, així que si el 10 de gener el club no es posa al dia d’aquests pagaments no podrem fitxar i serà molt complicat mantenir la categoria perquè som 18 justs si estem tots, i si falta un o dos llavors jugar és molt difícil”.

L’equip va disputar el passat diumenge el darrer partit de lliga del 2016. Va ser contra l’Atlético Saguntino i va acabar amb empat a 0. El partit va estar marcat per la intensa pluja i el vent que van fer impossible controlar l’esfèric i que, per tant, va provocar un partit amb força desgast físic.

La primera part del partit va veure dos equips especuladors que no van fer gaire per arribar a porteria. La duresa es va instal·lar poc a poc a la gespa amb entrades dures com la que va rebre Boris, que va requerir d’assistència a la banda. A la segona part el protagonista va ser, a banda de la pluja, el vent, que desviava la trajectòria de la pilota i feia que l’esfèric es tornés impredictible. En aquest escenari és on van sorgir més arribades a porteria amb perill, però el partit va acabar finalment amb l’empat a 0 gols amb que havia començat.

Óscar Mena destaca que “l’empat és un resultat just però si hauria hagut un guanyador hauríem de ser nosaltres perquè vam ser millor sobretot en el segon temps”. L’argentí, com és habitual en ell, es va mostrar molt agraït per l’esforç dels jugadors: “els nois es van deixar la vida en el camp, com se la deixen sempre, i tot i que vam acabar el partit tots mullats i congelats pel fred, també vam acabar molt agraïts per l’esforç dels jugadors”.

El tècnic valora el punt aconseguit molt positivament ja que “tot i que guanyant ens posàvem desens, el que hauria estat molt important, la veritat és que sumar mai està mal sobretot contra un rival directe, és clar que ens hauria agradat guanyar però també podíem haver perdut”.

Maniega (esquerra), aquest matí

El C.F. Gavà podria perdre la categoria la setmana vinent Manuel Maniega assegura que tenen quatre dies de marge i que els diners arribaran a les persones que els reclamen

Roda de premsa turbulenta la que s’ha viscut avui a les instal·lacions del C.F. Gavà a l’Estadi Municipal La Bòbila. En teoria s’havia convocat per presentar el nou cos tècnic, però tot ha canviat després del comunicat oficial emès avui mateix per l’Asociación de Futbolistas Españoles (AFE) en la que es diu que el Gavà és un dels tres equips de Segona Divisió B que no han satisfet els seus deutes amb els jugadors abans de que expirés el termini, que era precisament avui a les 12 del migdia.

Com que aquest escenari implicaria un descens de categoria administratiu pel Gavà, fet que el situaria l’any vinent a Tercera Divisió, el president del C.F. Gavà, Manuel Maniega, ha hagut de sortir al pas d’aquesta informació i s’ha aplaçat sense data prevista la presentació del nou cos tècnic.

Segons Maniega, el club “ha demanat a l’AFE i a la Federació Espanyola de Futbol quatre dies per fer efectius aquests pagaments”. Maniega admet, però, que “ens han atès i suposo que ens contestaran en breu, imagino que avui ja no amb tot el sidral que hi ha hagut a la Federació Espanyola, suposo que la contestació serà demà o un dia d’aquests, així que estem a l’espera de que ens concedeixin aquests quatre dies”.

Maniega ha explicat que “el club va fer una transferència bancària el passat 21 de juny, però com que era internacional ha seguit uns tràmits que no són els d’una transferència normal i que s’han dilatat, per aquest motiu els diners no han arribat a temps, així que buscarem una solució alternativa que no sigui la transferència bancària”.

Sempre segons la versió de Maniega, el club “ha remés a l’AFE i a la Federació Espanyola tota la documentació que ens consta relativa a la transferència per tal que vegin que efectivament la transferència s’ha fet”.

La roda de premsa ha estat tensa ja des de l’inici quan uns aficionats del club han intentat penjar una pancarta on es llegia “MANIEGA DIMISIÓN”. La pancarta s’ha retirat però s’ha permès atendre la roda de premsa als aficionats i socis que s’hi havien presentat. Alguns d’ells han fet diverses preguntes i fins i tot un d’ells s’ha preguntat què més cal per tal que la junta directiva presenti la dimissió. Maniega, però, ha esquivat totes aquestes qüestions adduint que l’acte era només una roda de premsa per donar explicacions sobre l’assumpte de la transferència.

Maniega, donant avui les explicacions sobre la transferència

Manuel Maniega: “No hi ha hagut cap negligència per la nostra part” El president del C.F. Gavà no assumeix cap responsabilitat en el descens administratiu de l’equip

El president del C.F. Gavà, Manuel Maniega, ha donat explicacions aquest migdia sobre les circumstàncies que han provocat el descens administratiu de l’equip, que passarà de jugar a Segona Divisió B a fer-ho a Tercera Divisió.

Maniega, com ja va fer en la darrera roda de premsa, ha explicat que la transferència per saldar els deutes amb els jugadors “va sortir el 21 de juny amb data prevista de disposició el 29 de juny”, és a dir, un dia abans de que finalitzés el termini per fer-la efectiva. Però aquesta transferència “era internacional i va patir un endarreriment que pateixen aquestes operacions de vegades ja que les entitats bancàries comproven que les quantitats de les transferències siguin legals i no tinguin cap qüestió”, i aquest és el motiu pel qual els diners no van arribar a temps i el club baixa de categoria.

Respecte a la pròrroga que va demanar el club per fer aquest pagament, Maniega s’ha mostrat “molt sorprès de que la federació espanyola i l’AFE no hagin estat capaços de donar a un club 24 hores per pagar, no ho entenc perquè les normatives quan els clubs es diuen d’altra manera no han tingut molt a veure”.

Davant aquest escenari, Maniega ha assegurat que “no va haver cap oblit ni cap negligència ni cap altra qüestió, simplement ens va fallar una transferència que estava prevista per un dia determinat”. Sense voler especificar quines persones, Maniega ha explicat que “ens han fallat les persones, hi ha hagut una sèrie de persones de les que esperàvem una cosa i això no va passar, van fallar en determinats qüestions molt internes que ara no diré perquè afectaria al vestuari i als tècnics i crec que no han de sortir d’on es produeixen”.

Per tant, i respecte a l’assumpció de responsabilitats, el president del club es limita a dir que “si soc el màxim responsable de l’entitat ho soc per lo bo i per lo dolent, ho soc per a tot”. Maniega assegura que “seria més fàcil anar-me, però ens quedarem i donarem la cara, i aguantem el que hem d’aguantar i donarem els explicacions que calguin”.

Maniega ha tingut temps també per tornar a defensar la polèmica conversió del club en Societat Anònima Esportiva: “No ens queda altra perquè si no ho reconvertim en Societat Anònima i tenim un inversor, és a dir, una empresa amb les motivacions que tenen les empreses en aquest sector per aconseguir que sigui una Societat Anònima, el que no pot estar aquest inversor és any rere any posant uns diners que sap que si el club no es converteix en Societat Anònima no els recuperarà mai, els podrà recuperar amb aquesta conversió perquè d’aquesta manera podrà capitalitzar els diners amb accions del club que després podrà vendre o fer el que vulgui amb elles”.

Maniega també s’ha excusat per la petita polèmica sorgida avui a Twitter davant de la situació de bloqueig del compte oficial del club cap a altres comptes crítics amb la gestió de la junta directiva: “Això és com tot quan es comença i hi ha gent nova, hi ha hagut una descoordinació entre algunes persones que ha fet que un treballava en un sentit i altre en altre sentit, però més que bloquejar el que ha passat és que es van canviar les claus i una sèrie de gent no podia entrar”. El president de l’entitat esportiva ha destacat que “ja hem emès un comunicat demanant disculpes i que tot funcionarà com venia funcionant fins ara”.

Mármol (amb els papers), donant ordres als seus jugadors

La dimissió de Maniega, rebuda amb satisfacció al C.F. Gavà L’ex membre de la Junta Directiva, Lluis Santos, la valora positivament

La dimissió del ja ex-president del C.F. Gavà, Manuel Maniega, que el club va fer oficial abans d’ahir, ha aixecat un ampli corrent d’acceptació entre aficionats i treballadors de l’entitat. A les xarxes socials es celebra la fugida de Maniega de manera generalitzada, mentre que a dins del club n’hi ha veus autoritzades que, d’una manera o altra, també la veuen amb bons ulls.

És el cas de l’ex-membre de la Junta Directiva del Gavà, Lluis Santos, que actualment encapçala un grup de socis de l’entitat contraris a la gestió del ja ex-president. Santos ha assegurat que la dimissió de Maniega “és un fet que tots esperàvem i que desitjàvem, i és una bona noticia ja que la posició de Maniega s’havia debilitat en els últims mesos, i quan una persona perd la confiança i la credibilitat s’ha de veure abocat a prendre una decisió com la que ha pres, crec que és una decisió encertada i que marca un abans i un després en la història del Gavà”.

El nou entrenador del Gavà, Joan Mármol, de la seva banda ha assegurat en declaracions al mitjans de comunicació locals que “aquestes són situacions extra-esportives de les quals nosaltres hem de quedar al marge, però el que sí que està clar és que a nivell de cos tècnic i de plantilla aquí tothom estava bastant advertit sobre els possibles escenaris que podien passar i per tant no ha estat cap ensurt”.

Preguntat sobre la possibilitat d’eleccions al club, Mármol veu bé que hi hagi canvis en l’entitat ja que “això pot servir per donar sentit comú al club, que és veritat que ho necessita, i la veritat és que a data d’avui estem molt millor que fa quinze dies, un mes, o dos mesos, així que per nosaltres aquests canvis són una molt bona noticia tot i que no està lligada a la sortida del president sinó que té a veure amb el fet que arribes aquí a entrenar i ja tens molts menys fronts oberts”.

El Bruguers s’ha posat en contacte amb Manuel Maniega però aquest ha assegurat que no farà declaracions sobre l’assumpte, ni a nosaltres ni a cap altre mitjà de comunicació, i simplement s’ha remès al breu comunicat oficial que el club va fer públic el passat dimecres on s’anunciava la seva marxa.

La dimissió de Maniega deixa d’altra banda a Vicenç Giménez, fins ara vicepresident, com a president del club, tal i com marquen els estatuts de l’entitat. Aquest mitjà de comunicació també s’ha posat en contacte amb dos dels tres membres de l’actual Junta Directiva però tots dos han declinat fer cap tipus de declaració. Tot i això, i segons fonts oficials del Club, sembla que la intenció d’aquesta Junta seria convocar eleccions de manera immediata i no perllongar el seu mandat, cosa a la que segons els estatuts tindrien tot el dret sense cap tipus de limitació.

Santos, en referència a aquestes més que probables eleccions, ha explicat que el grup opositor al qual pertany “va sorgir amb la il·lusió de poder governar algun dia el Gavà i de marcar un canvi d’estil, que és el que tots desitgem”. Santos, en aquest sentit, assegura que “hem tingut converses a dins del grup i hi ha persones que volen que, en el cas que ens presentem a unes eleccions, jo assumeixi el paper de president, i tot i que jo no tindré cap problema si ha de ser així, la meva idea és més la de treballar en equip amb altres fórmules i altres maneres de fer les coses a banda de la manera presidencialista”.

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.