Text de cerca: Resultats trobats: 1111
Etiqueta: Esports Ordre

Alibés durant la presentació del seu llibre a Gavà.

Arcadi Alibés presenta el seu nou llibre a Gavà El periodista de TV3 ha estat aquest dimecres a la biblioteca Josep Soler Vidal dins el club Fita i Petjada de l’UME per promocionar“100 motius per córrer”

El periodista esportiu de TV3, Arcadi Alibés va estar aquest dimecres a Gavà per presentar el seu llibre  “100 motius per córrer”, un manual per animar a córrer a aquells que no corren i perquè els que ja corren no ho deixin de fer.

 

L’Arcadi Alibés és un gran apassionat de l’atletisme popular. Des del 1983 porta acumulades més de 600 curses de fons i ha disputat maratons en tots els continents. El 2010 va superar la xifra de les 100 maratons i en data d’avui, en compta 117 Tot i això, admet que “encara em queda per superar un repte, que no és altre que la cursa olímpica de Los Angeles que, per motius de feina, encara no he pogut fer, però espero poder-la córrer l’any vinent”.

 

Alibés ha explicat les seves experiències en els llibres que ha escrit. El més recent “100 motius per córrer”, el tercer que ha publicat. “En els 100 capítols, - diu l’Arcadi- el llibre desgrana 100 motius per córrer: van des de raons purament físiques a d'altres de més filosòfiques o mentals i algunes de curioses."|

A la dedicatòria, l’Arcadi Alibés fa un homenatge a Domingo Catalán i resumeix molt bé què significa per ell córrer: "al Domingo Catalán, pioner de l’atletisme de fons a Catalunya, una figura en la seva joventut i paradigma del corredor popular en la seva maduresa. La seva filosofia és clara: el córrer, com l’amistat, són per a tota la vida."

 

Alibés explica que “el calendari de curses és cada vegada més ampli, i cada vegada hi ha més gent que córrer per lleure”, tot i que precisa que, “darrerament, sembla però, que les proves de muntanya estan més de moda”.

 

En el llibre, l’Arcadi explica que per ell i per als que practiquen aquest esport, córrer no és només fer marques i guanyar carreres. “Córrer és una filosofia de vida que es va adaptant a tu, primer hi ha practicar un esport, després fer marques, i finalment, córrer, arribar, sense mirar el rellotge. Córrer pel plaer de córrer. I és l’esport més senzill, més barat i en què no hi ha mai perdedors”.

Abans d’aquest llibre, l’Arcadi n’havia publicat dos més sobre el món de les curses populars i les maratons, “Córrer per ser feliç” (2010) i “Les petjades dels herois” (2012), i ha intervingut en multitud de xerrades i conferències sobre el boom de les curses populars.

Pucurull al centre de la taula.

Miquel Pucurull presenta el seu llibre a Gavà L’obra, titulada “Mai no és tard”, relata el nombre de curses de llarga de distància que l’autor, amb 77 anys d’edat, ha recorregut en els darrers anys

Aquest divendres, Miquel Pucurull, un home de 77 anys, va presentar el seu llibre “Mai no és tard” un assaig on relata la seva participació en diverses curses de llarga distància. Segons ell mateix reconeix, “potser, per la meva edat, la societat em pot considerar un ancià”, però el cert és que per no rovellar-se i no ser un llast per ningúescriu, llegeix i està al corrent del que passa al món, així activa la ment. I per no rovellar-se físicament corre al voltant d’una hora i quart cinc vegades a la setmana. El món el considera un vell però ell té clar que no ho és pas. Ha corregut 45 maratons i una gran quantitat de mitges maratons i curses de distàncies diverses.

 

Pucurull recorda que va començar a fer atletisme cap als quaranta anys, per una qüestió de salut. “Estava molt gras i necessitava aprimar-me i a partir d’aquí em vaig quedar enganxat. L’any 1979 va ser el primer any i vaig córrer la meva primera marató aquí a Barcelona, l’any 1980. Des dels 27 anys fins als 40 no vaig res d’esport i córrer va ser una solució física, per aprimar-me, i per trobar-me millor i d’altra banda una solució anímica ja que tenia molts nervis a la feina”, assegura.

L’acte de presentació del llibre, organitzat per a la llibreria Pelegrín i Base Esport, va tenir lloc a la seu de l’Associació de Veïns del Centre.

“La muntanya et dóna valors que són molt importants per a la vida” Miquel Comas ha estat un dels impulsors de l’escalada simultània a cinquanta cims de Catalunya, entre els quals també hi havia el Calamot, tot un símbol per a l’entitat

 

 Per què vas enganxar-te a l’UME? A la meva família sempre li ha agradat la muntanya. Als pares, tot i que no eren excursionistes, els en­can­tava passar el dia en plena natura, al terreny que teníem a Begues. Allà hi hem passat molts caps de setmana. Va ser el meu germà el que va co­mençar a ficar-se a l’UME a través de l’espeleologia, i va ser ell el que ens va enganxar als altres dos.

 Esteu en plena celebració del 50 aniversari. Com està anant la cosa? N’estem molt contents. Havíem pla­nejat moltes coses i tot està funcionant força bé. Encara falten dues cites importants que han suposat mol­ta feina: al juny estrenarem l’audiovisual i al juliol presentem el llibre del 50 aniversari.

 Fa unes setmanes vau proposar-vos pujar 50 cims a tot Catalunya simultàniament... Sí, tot i que el temps ens va fer una mica la guitza i els cims del Pi­rineu estaven força nevats. Així que els de més de 2.000 metres els vam dei­xar per a més endavant, donant-nos un marge fins al 16 de juny. Tot i això, vam aconseguir pujar 35 cims i baixar a l’avenc de l’Esquerrà, que és tot un símbol per a l’entitat, que va co­men­çar per l’espeleologia. Però va es­tar molt bé perquè hi va haver cims on hi van anar moltes famílies senceres i aquí, al Calamot, fins hi tot s’hi van animar a pujar dues embarassades.

 Quin és el truc per aguantar 50 anys amb bona salut? El principal és la filosofia que té l’en­titat. Sempre hem fet les coses sen­­se ànim d’enriquir-nos, tirant de voluntariat i no cobrant per gairebé res. Tot i que costa moure la gent, te­nim una bona pinya que participa molt. A més, sempre estem oberts a les idees de tothom i als coneixements que pot aportar qualsevol so­ci. Crec que això ens ha permès arribar als 50 anys sense gaires entrebancs.

 També deu comptar tenir un bo­n planter... És una de les seccions que intentem cuidar més. Ells són el futur de l’UME i els mimem perquè costa molt aconseguir un grup de monitors que s’hi dediquin de franc i que assumeixin la responsabilitat de portar un grup de gent. Fins ara ho hem anat aconseguint. Encara que de tots els nens i nenes que vénen només se’n quedin cinc o sis ja és un èxit. És una gran satisfacció quan veus que els que han començat venint a campaments de ben petits acaben convertint-se en monitors i després s’impliquen en el funcionament de l’entitat. Vol dir que hem fet una feina ben feta i que volen continuar amb el seu vo­luntariat amb nosaltres.

 En aquests 50 anys, l’UME ha canviat molt? Pel que fa a filosofia, no. La forma de fer, evidentment, sí. A mesura que puja la gent nova es fa un conjunt amb les velles idees i es va canviant una mica, per millorar. Però,com a es­sència, es pot dir que ens assemblem força a l’entitat que van fer els fundadors, alguns dels quals encara són amb nosaltres. I és que la gent jove ja porta la filosofia UME assimilada des de petits, tot i que s’ha de dir que els que vénen nous, ja més grans, també s’hi enganxen de seguida. Deu ser que anem bé.

 Fins al centenari, com a mínim... (Riu) Espero que sí. Si no hi ha una catàstrofe, podrem fer el centenari: segur! Els que vindran al darrera continuaran endavant amb l’entitat. Crec que hi arribarem i ho farem amb més socis dels que tenim ara.

 Què té l’excursionisme que en­ganxa tant?És una manera de viure. Quan no tens la muntanya, la trobes a faltar, es­tàs neguitós. També és una gran ma­nera de fer bons companys, de ser solidari, de compartir. Són valors que, després, a la vida quotidiana, tam­­bé t’ajuden a ser més solidari, més sociable, a no estressar-te... Tam­bé és una manera d’alliberar-te de la rutina del treball. És un altre món. És un sentiment difícil d’explicar, s’ha de sentir.

 Catalunya és especialment excursionista...Es pot dir que som una potència en l’excursionisme i els esports que in­volucra. També és una bona manera de conèixer el territori, de fer país. I no s’acaba mai perquè encara avui, després de tants anys de fer excursions, arribes a llocs que et sorprenen. I sense sortir del país. Som uns privilegiats i tenim molts paisatges per descobrir.

 Doncs recomana’ns-en un. Quin és el millor paisatge de casa nostra?La zona de Núria i els cims que l’envolten. El Puigmal, el Noucreus, el Nouforns, el Pic de l’Infern... tota l’olla que envolta Núria. Des d’allà es pot veure mitg Catalunya i és un paisatge impressionant des de qualsevol cim que facis.

 Des d’un punt de vista personal, quin és el teu millor record a l’UME? Els primers campaments a Vidrà. No portàvem res muntat i tot ho mun­tàvem allà. Era emocionant. Re­cordo amb molta nostàlgia un diumenge en què vam estar agafant crancs de riu per fer una paella. D’aquells records que et queden gravats per sempre.

 Després, te n’has fet un fart, de cam­paments... Molts. Tant de nen com de gran. També vaig encarregar-me durant anys del campament itinerant, que és molt maco perquè comparteixes el temps amb els nanos i a la vegada vas descobrint indrets que no coneixes. És una altra de les coses que m’han marcat. Encara dono consell als jo­ves que ara porten les rutes per on jo els vaig guiar.

 Deu ser reconfortant deixar aquesta petjada... Quan fas aquestes coses intentes transmetre la teva passió. I quan es­tàs deu dies a campaments sense pa­res ni tele es crea un ambient molt es­pecial. És molt satisfactori saber que, quan siguin grans, potser faran servir algunes de les coses que els has ensenyat en aquells dies de ruta.

 Sempre hi haurà un Comas a l’UME? Hi ha molta gent que ens coneix per això. Som la nissaga de l’UME (riu). Dels germans ha passat als fills i ara arribarà un nét que esperem que també li agradi la muntanya i s’hi a­punti. És una alegria veure que has transmès allò que t’agrada als teus fills i esperes que ells facin el mateix. A més a més, és un esport, es sa i et dóna uns valors que són molt importants per a la vida.

 I tu, fins quan seràs a la munta­nya? Home, t’has d’anar adaptant, pe­rò la muntanya no es deixa així com així. Potser no podràs escalar, però pots fer passejades. Jo m’he trobat a cims a gent de 60, 70 o 80 anys. Quan ho veus, penses: “A mi també m’agradaria arribar-hi”. Ja veurem. Mentre el cos aguanti, allà estarem.

 

Biografia

Té 51 anys, gairebé els mateixos que l’entitat que ha marcat la se­va vida. Va entrar en contacte amb l’UME quan només en tenia 12, en uns campaments que el van atrapar. Des de llavors, la se­va relació amb l’entitat ha estat intensa i continuada, i s’ha convertit, en un dels actuals referents i en un dels nexes d’unió en­tre les diferents seccions. Tot i així, també troba temps per col­laborar amb els refundats Cas­tel­lers de Gavà o per fer de pagès.

 

 

Etiquetes: Esports Gavà Societat

Pepe Oriola

Pepe Oriola s'ho juga tot a Macau Aquest cap de setmana es disputen les darreres curses de la temporada del Mundial de Turismes i el pilot de Gavà te opcions a endur-se el títol en la categoria d'Independents

Aquest cap de setmana, arriba l'hora de la veritat per a Pepe Oriola en el Campionat del Món d'Independents, en les dues darreres curses del Mundial de Turismes que es disputaran a Macau 

 

Hores d'ara el pilot de Gavà, ocupa el subcampionat provisional del Campionat del Món d'Independents, li intentarà lluitar per la victòria final, no obstant això, passi el que passi a Macau, Oriola es mostra satisfet del seu rendiment en el seu segon el seu segon any al WTCC. El gavanenc és segon a la Yokohama Trophy i està només 12 punts per sota del líder Norbert Michelisz. Encara que també s'ha sumat a la lluita l'italià Stefano d'Aste, qui ha tingut una espectacular remuntada en les últimes reunions. No obstant això, Oriola manté les seves opcions al títol, ja que els resultats obtinguts durant les dues carreres a Macau tindran una puntuació doble. "Ha estat un any espectacular. He plantat cara a pilots amb més experiència i fins a l'última carrera tindré opcions per fer-me amb el títol en Independents. És un somni al que no vaig a renunciar, però també haig de ser conscient que passi el que passi a Macau estic satisfet del rendiment d'aquesta temporada", ha declarat sobre aquest tema Pepe Oriola, qui sembla clar que finalitzarà en el Top Ten de la general. D'entrada , ocupa la vuitena posició amb 131 punts.

La temporada passada, Oriola aconseguí puntuar en aquest mateix escenari, el Circuit da Guía, un traçat urbà molt estret i de tancades corbes, on és pràcticament impossible avançar. Els pilots que abandonen són bastants en aquest circuit que comptarà amb 29 cotxes en pista. "No serà fàcil a Macau. És un traçat que se'm va donar relativament bé l'any passat, però ara les circumstàncies són diferents perquè hi ha un títol en joc. Serà emocionant. Mai havia viscut una situació així,i ho donaré tot", ha afegit Pepe Oriola

Estadi del Jupiter

El C.F. Gavà visita al Júpiter amb la necessitat d'emportar-se els tres punts Els gavanencs continuen sense materialitzar el bon joc desplegat i pateixen en errades puntuals

 

El C.F. Gavà té el proper cap de setmana una nova oportunitat de demostrar que el seu excel·lent nivell de joc es pot traduir també en resultats. Els homes entrenats per Albert Poch visiten el terreny del Júpiter, cuer del Grup V de Tercera Divisió amb només 4 punts. La situació del Gavà no és d'alerta màxima però la seva catorzena plaça a la taula convida a una reacció urgent per tal de començar a allunyar-se de les posicions de descens. El problema continua sent el mateix, el Gavà juga bé però no és capaç de concretar amb gols aquest bon joc i a més cau per errades puntuals. Aquesta situació acaba afectant als jugadors i per aquest motiu és tant important guanyar el proper partit ja que "si jugues bé però no guanyes llavors el jugador acaba amb una mica d'ansietat, i en aquesta situació guanyar un partit et dona molta força i moral i fins i tot canvia el signe del que portes al darrere", explica Poch. L'entrenador també és conscient que per evitar aquest escenari que es repeteix setmana rere setmana "cal jugar de manera equilibrada i tranquil·la per intentar fer un bon partit i jugar com sempre ho fem per evitar la mala sort en moments puntu

 

La darrera posició en la classificació que ocupa el rival del proper cap de setmana no ha de portar a confusions ni molt menys a refiar-se. Poch adverteix que "els he vist jugar un parell de cops i de cap manera els seus 4 punts reflecteixen el seu nivell de joc, cap de les dues vegades es mereixien perdre". Així doncs, s'haurà d'anar amb compte amb un equip que "ha de reaccionar" per sortir del forat en el que es troba i que "en el seu camp és molt perillós, són jugadors que potser no tenen tanta qualitat com els d'altres equips de Tercera però són molt lluitadors i treballadors i ens costarà molt".

 

El partit entre el Júpiter i el C.F. Gavà es disputarà el proper diumenge, 18 de novembre, a partir de les dotze del migdia.

El C.F. Gavà s'enfonsa en la classificació tot i l'espectacular actitud dels jugadors L'entrenador gavanenc, Albert Poch, demana una mica de paciència i es mostra convençut del potencial de l'equip

Una setmana més, la crònica del C.F. Gavà te un gust amarg perquè hem de tornar a parlar de derrota, en aquest cas davant el Montañesa per 2 gols a 0. El resultat té un component agreujant i és que es tractava d'un rival en lluita directa per sortir dels darrers llocs de la classificació del grup V de la Tercera Divisió, per la qual cosa el Montañesa avança al Gavà i es situa a la setzena posició amb 13 punts, mentre que l'equip entrenat per Albert Poch baixa a la posició 17 i es queda amb els 12 punts que tenia. Amb aquesta nova derrota, Poch assumeix que "no vam estar encertats en pràcticament tot el partit, vam tenir alguna oportunitat abans de que ells fiquessin el primer gol però no va ser així, i al final cap dels dos equips va dominar a l'altre". El Montañesa va aprofitar les reduïdes dimensions del seu camp per "fer un joc directe, aprofitant molt les faltes laterals i amb moltes pilotades", i per tant van arribar molt a la porteria del Gavà. Tot i que els homes de Poch també van aprofitar el factor camp per arribar a l'àrea contraria, "al final l'efectivitat de l'equip contrari, com sempre, és molt alta, i la nostra, com sempre, és zero". L'entrenador gavanenc reparteix els motius de la derrota, i per una banda no li nega al Montañesa els seus mèrits per "jugar en un camp que se'l sap", mentre que per l'altra banda reconeix els demèrits del seu equip ja que "no vam saber aplicar el que havíem parlat tota la setmana en referència a que el camp era molt petit i teníem que fer un joc molt més directe, això no ens va sortir bé".Poch defensa els seus homes sense deixar cap forat pel dubte i torna a dir d'ells que conformen "un grup espectacular", tot destacant que "són gent que tenen ganes de fer coses i d'aprendre". El problema, segons l'entrenador, és que "la joventut de l'equip pesa molt en una categoria tan difícil com la Tercera Divisió i els està costant d'adaptar-s'hi una mica més del que ens pensàvem", però el missatge és de tranquil·litat perquè "aquests problemes d'adaptació són normals en aquesta categoria, no és gens fàcil jugar per exemple com ho vam fer ahir, amb nou jugadors de 18 anys sobre el terreny de joc".El Gavà, curiosament, va ser el primer dels dos equips que va generar oportunitats de gol: no s'havia arribat a complir el primer minut de partit quan Cervantes va centrar per l'esquerra possibilitant un tir de cap de David Jiménez que es va anar a pocs centímetres del pal. Després d'aquesta ocasió, els dos equips van poder gaudir d'unes quantes arribades a porta, tot i que el joc no va ser de molt nivell, amb moltes pilotes aèries que anaven d'una banda a l'altra, un terreny de joc en pèssimes condicions, i l'afegit d'un fort vent que encara complicava més les coses. En el minut 31, una acció de Nils per banda esquerra ficava la pilota entre les cames de la defensa gavanenca, fet que va permetre a l'ex del Gavà Dani Sánchez, avançat des del segon pal fins el primer, enviar l'esfèric al fons de la xarxa sense cap oposició. La segona part va repetir gairebé el mateix esquema de joc que la primera, potser amb una mica més de control en les pilotes aèries. La defensa del Gavà va patir de valent per frenar a Sascha, que fins i tot va estavellar una pilota al travesser. Finalment, Vivó va perdre la posició i va agarrar clarament dins de l'àrea a un jugador de la Montañesa. Precisament va ser Sascha qui va transformar el penal, i com que era ja el minut 73 ja no hi va haver gaire temps per una reacció del Gavà.El proper diumenge, el C.F. Gavà mirarà de capgirar aquesta tendència negativa en el terreny de joc del Terrassa, que és onzè classificat del grup.

Etiquetes: Esports

Tot i la derrota, l'equip continua al capdavant de la classificació empatat amb Sfèric i Terrassa

El CB Gavà ensopega a Tarragona El sènior masculí perd 65-58 a la pista del Messer però es manté líder amb el mateix nombre de victòries que l'Sfèric i el CN Terrassa

Després de la dolorosa derrota a la pista del Almeda que va tancar el rècord d'imbatibilitat del CB Gavà, l'entrenador dels gavanencs alertava dels perills de la visita a Tarragona. Finalment, els homes que dirigeix Joan Gonzàlez van tornar a ensopegar, perdent de set punts a la pista del Messer, que fins la visita dels gavanencs només havia guanyat tres partits.

La reacció esperada després de l'abultada derrota a la pista de l'Almeda no es va produir. Tot i que el conjunt gavanenc va ser més semblant a si mateix que en la jornada anterior i van tenir opcions de victòria fins gairebé el final del partit, tampoc no va ser suficient per mantenir el liderat en solitari. El desencert des de la línia de tirs lliures (8 de 23) i la poca efectivitat dels exteriors van condemnar els gavanencs a patir la segona derrota consecutiva en el que portem de campionat. "Algo passa si els nostres sis exteriors només fan vint punts", reconeix Gonzàlez, qui apunta a la "inesperada derrota a la pista de l'Almeda" com a causant d'una pèrdua de confiança de l'equip.

Gonzàlez ha detectat "cert bloqueig mental" en l'equip. "L'actitud dels jugadors és la correcta però tampoc no hem pogut entrenar en òptimes condicions durant la setmana i al final tot influeix", raona l'entrenador dels blaugrana. Ara la classificació ofereix un triple empat a la primera posició amb el CB Gavà, l'Sfèric i el CN Terrassa empatats amb nou victòries i dos derrotes cadascun.

Els blaugrana jugaran dissabte, a casa, contra el Gam CB Vila-Seca i en la darrera jornada abans de l'aturada nadalenca visitaran la pista del Sama Vilanova. Dos partits que ofereixen l'oportunitat de consolidar el que era l'objectiu a principis de temporada: estar a dalt per continuar aspirant a tot.

El C.F. Gavà treu un valuós punt del camp del Terrassa Tot i no fer un bon partit, els homes d'Albert Poch van saber resistir davant d'un dels equips més potents de la categoria

El repte era majúscul perquè el Gavà travessa una important crisi de resultats (que no de joc) i el Terrassa, tot i no haver fet un gran inici de lliga, és, pel seu potencial, un dels equips cridats a ocupar places d'ascens a final de temporada. Finalment l'equip entrenat per Albert Poch va saber resistir tot i no signar precisament un dels seus millors partits. De fet, Poch admet sense embuts que "no ens mereixíem inclús ni empatar, però de la mateixa manera que hem patit moltes derrotes injustes jugant força bé, en aquest cas hem empatat sense jugar del tot bé però plantant cara, el que compensa aquests altres partits en que no va poder ser". Els gavanencs van patir molt degut a la fortalesa física del Terrassa ja que "nosaltres jugàvem amb nou jugadors del Juvenil de l'any passat i en la primera part no vam saber llegir el seu joc i van tenir arribades molt més clares que les nostres", explica Poch. La segona part, en canvi, va ser més igualada ja que els gavanencs van aprofitar el descans per replantejar-se tàcticament el partit.Aquest punt aconseguit davant el Terrassa és importantíssim perquè permet al Gavà allunyar-se una mica (no molt) de les posicions de descens, i ara mateix el trobem amb 13 punts en el lloc 16 de la taula. És un punt vital pels jugadors del Gavà ja que "són molt joves i els incomoda saber que juguen bé però que no aconsegueixen puntuar, i veuen que el boti que s'emporten els altres equips en comparació amb la feina que fan és excessiu". Poch explica que els jugadors es pregunten si han de ser més agressius per tal de portar als altres equips a on ells volen, però l'entrenador gavanenc considera normals aquests dubtes tenint en compte que "són les preguntes que s'ha de fer un nano de 18 anys o de 19 anys que està jugant en una categoria força complicada i al que se li està donant una responsabilitat per la qual potser no està del tot preparat".I el proper diumenge atenció perquè el Gavà jugarà per darrer cop aquest 2012 a l'Estadi Municipal La Bòbila, on rebrà a un altre dels equips potents del Grup V de Tercera Divisió, el Cornellà.

Etiquetes: Actualitat Esports

El Gavà jugarà el seu darrer partit de l'any en aquest camp, el del Figueres

El Gavà es desplaça a Figueres per afrontar el darrer partit de l'any Albert Poch elogia l'equip gironí i espera treure'n un bon resultat

La jornada 17 del campionat al Grup V de Tercera Divisió serà la darrera de l'any 2012 i portarà al C.F. Gavà fins a Figueres. Allà s'enfrontaran amb un equip potent, actualment cinquè classificat amb 26 punts. Un equip que, segons l'entrenador gavanenc, Albert Poch, "és un dels pocs equips de la categoria que intenta jugar a futbol i juguen molt bé, són molt tècnics i molt ràpids, tenen un camp espectacular i jo els hi tinc ganes, a veure si aconseguim aquests darrers punts i comencem l'any vinent amb un altre aire". Serà, doncs, un partit complicat pels gavanencs ja que l'estil de joc del Figueres es basa en "intentar elaborar jugant des de darrere aprofitant que el seu camp és molt gran".

Poch també destaca la personalitat de l'entrenador del Figueres, Arnau Sala, que "era un bon jugador de futbol que havia jugat a Segona A, i com que a ell li agradava moure la pilota el seu equip lògicament és així també". L'entrenador gavanenc conclou assegurant que, amb aquest estil de joc, "si el Figueres et guanya és per la seva qualitat, no perquè siguin més barroers o més forts o més alts". Després de la contundent victòria de la setmana passada davant el segon classificat del grup, el Cornellà, els jugadors del Gavà volen rubricar aquest resultat aconseguint la darrera victòria del 2012 al camp del Figueres. Una victòria que, segons el que facin els altres equips, els serviria per allunyar-se encara més de les posicions de descens.

El partit entre el Figueres i el Gavà es disputarà el diumenge 23 de desembre a l'Estadi Municipal de Figueres a partir de les 16:30h.

El C.F. Gavà juga diumenge el seu darrer partit de l'any a La Bòbila Els homes entrenats per Albert Poch reben al Cornellà en una mena de derbi encobert degut al passat de molts jugadors

 

Serà la darrera ocasió aquest 2012 en la que podrem gaudir del C.F. Gavà a l'Estadi Municipal La Bòbila. El partit davant el Cornellà es planteja com un derbi encobert ja que "gairebé tots els nostres jugadors tenen un passat relacionat amb aquest club i per tant és un partit que tenim senyalat en el calendari, els hi tenim moltes ganes", segons explica l'entrenador del Gavà, Albert Poch. El Cornellà és un "molt bon equip que juga molt bé a futbol" amb veritables possibilitats de "pujar de categoria" i que demostra en la classificació "la seva bona defensa, el seu mig camp molt treballadors, i la qualitat de dos davanters, el Boris i l'Enric, que juguen força bé". La dificultat d'aquest partit serà afegida tenint en compte que el Cornellà  era fins fa poc el líder del Grup V de Tercera Divisió, i ara ocupa la segona plaça amb 34 punts. El Gavà, en canvi, es troba a la part baixa de la classificació, fregant les places de descens en el lloc 16 i amb 13 punts. Però més enllà de les dades, el partit és dels que agrada a Poch perquè el Cornellà és "dels pocs equips d'aquesta categoria que intenten una mica jugar a futbol, conec a molts dels seus jugadors i també al seu entrenador i sé que li agrada aquest tipus de joc, i a nosaltres en va molt bé, serà una bona batalla tàctica".

El Gavà arriba a aquest partit amb importants baixes que encara s'arrosseguen des de fa temps i que impedeixen que l'equip estigui al 100%. Són els casos d'Oriol, Boira, Masuet, Juanito, o Noguera, per posar alguns exemples, i tot i que sembla que Oriol estarà disponible per jugar davant el Cornellà, serà Luca qui es perdrà el partit per doble targeta mentre que Alegre, el lateral esquerre que és el jugador que més minuts ha disputat fins ara, tampoc podrà jugar perquè aquesta setmana ha patit una contractura muscular. Amb aquest panorama, "cada setmana és un galimaties per poder fer una convocatòria i ja no et dic per fer un equip", confessa Poch, qui també admet que "tenint 23 jugadors no he entrenat mai amb tots a excepció del primer dia". No obstant, Poch té les esperances posades en que "aquest Nadal puguem recuperar a tots aquests jugadors per tal de començar amb força la segona volta".

El partit entre el Gavà i el Cornellà es jugarà el diumenge 16 de desembre a partir de les 12 del migdia a l'Estadi Municipal La Bòbila de Gavà.

L'entrenador gavanenc, Albert Poch

El C.F. Gavà recupera a la majoria de lesionats, entre els que destaca un dels jugadors clau de l'equip, Gerard Boira L'equip estrena l'any rebent el proper diumenge a La Bòbila a un rival directe, el Vilafranca

El Gavà comença l'any amb un delicat compromís rebent a casa al Vilafranca, rival directe en la classificació ja que es troba només una posició per davant dels gavanencs i amb només un punt mes. Serà un partit complicat no només per aquesta rivalitat sinó també perquè, tal i com explica l'entrenador del Gavà, Albert Poch, "és un equip molt incòmode i serà un d'aquests partits en que no et permeten jugar, fan un futbol de segones jugades i pilota llarga".

Es tracta d'un equip que a Poch li és proper perquè coneix de fa molts anys al seu entrenador, un home que "juga sempre de la mateixa manera, té una filosofia molt clara i molt contundent i no la canvia". Tot i això, Poch assegura que "si juguem com les darreres setmanes ens emportarem els tres punts i podrem estar tranquils".

L'entrenador gavanenc espera que l'any comenci millor de com va acabar el 2012, amb una derrota davant el Figueres que va evidenciar "el sinó d'aquest equip, que és jugar bé i perdre". Poch es lamenta perquè els seus jugadors "estan cabrejats, primer era escepticisme, després pena, però ara és cabreig perquè no és lògic". El preparador gavanenc explica que hi ha diversos factors que intervenen com la qualitat, la forma i la sort, però "quan generes tantes oportunitats de gol i no tens la sort de poder materialitzar com a mínim un tant per cent important, això t'enfada".

Les vacances de Nadal han servit per recuperar a la majoria de jugadors que estaven de baixa des de feia setmanes o en alguns casos fins i tot mesos. Poch pot comptar, "en major o menor grau", amb tots els seus jugadors a excepció d'Aitor Monfort. Entre aquestes reincorporacions destaca una, la de Gerard Boira, a qui "ja li han tret el petit clau que tenia al dit i que ha fet que estigués molts mesos de baixa". Es una recuperació clau perquè "és un jugador molt important per nosaltres, no fa falta ara descobrir al Gerard Boira". Tot i que físicament no està del tot bé, Poch confirma que si que estarà a la convocatòria.

Esperem, doncs, que amb aquest equip renovat l'any comenci realment bé. El partit entre el Vilafranca i el Gavà es jugarà a l'Estadi Municipal La Bòbila de Gavà el diumenge, 6 de gener, a partir de les 12:00h.

El C.F. Gavà aconsegueix un empat davant el Vilafranca en el primer partit de l'any Albert Poch va recuperar a Gerard Boira, un dels jugadors més importants per l'esquema de l'entrenador gavanenc

El C.F. Gavà ha estrenat el 2013 arrencant un empat a zero gols del terreny de joc del Vilafranca. El desenvolupament del partit, que es va disputar diumenge al matí, no va suposar cap sorpresa per l'entrenador del Gavà, Albert Poch, que ja sabia que el Vilafranca "és un equip que defensivament acumula molta gent al darrere i que no surt gaire, és molt difícil ficar-hi un gol, i efectivament així va ser". El Gavà va disposar d'alguna oportunitat a la primera part però cap d'elles va acabar en gol, una situació molt perillosa ja que en aquest tipus de partits "si no aprofites les oportunitats que tens, en alguna que tenen ells te l'acaben ficant, però ahir no vam tenir aquesta mala sort que hem tingut tant sovint aquesta temporada".

L'empat a zero és un resultat que Poch considera com a "just" si "sumem les oportunitats d'uns i altres", tot i que el Vilafranca "va tenir dues oportunitats molt clares al final del partit". Va ser, doncs, un partit igualat en el que Poch va poder recuperar a la pràctica totalitat de la seva plantilla. Els únics jugadors dels quals no va poder disposar van ser Monfort i Juan Carlos, però la resta sí que va estar a disposició de l'entrenador. D'entre aquestes recuperacions la més important va ser la de Gerard Boira, i és que "quan ell és al camp les coses funciones d'una altra manera, perquè perd molt poques pilotes i sap en tot moment la situació que té". A més, Poch destaca que Boira té la qualitat de "posar ordre" als jugadors més joves que "són una mica més descontrolats".

El proper cap de setmana el Gavà es desplaça al terreny de joc del Santboià.

Valdés i Balsera durant la formalització del conveni

Oberta la convocatòria per optar a les beques Víctor Valdés El porter del Barça dóna 40.000€ perquè els infants i joves de famílies de la ciutat sense recursos o en risc d'exclusió social puguin practicar esport

A partir d'avui s'obre el termini per optar a una de les beques Víctor Valdés, destinades a ajudar econòmicament als infants i joves de Gavà sense recursos perquè puguin practicar esport. La iniciativa parteix de la voluntat del porter del FC Barcelona, Víctor Valdés qui després de signar un conveni amb l'Ajuntament aporta una ajuda econòmica total de 40.000€, dels quals 20.000€ es donaran aquesta temporada i els restants, la següent. El projecte que segons ha precisat l'alcalde Joaquim Balsera "va sorgir fa un any, arran d'una conversa on Víctor va expressar-me la seva voluntat de col·laborar amb la ciutat" té com a finalitat "col·laborar amb les famílies que per la seva situació econòmica no poden afrontar les despeses que suposa que els seus fills i filles practiquin esport ja sigui a la competició escolar o federada". D'aquesta manera, ha explicat el jugador blaugrana "vull garantir que tots els infants pugui fer esport a la seva ciutat" una pràctica que, a més de saludable, contribueix a la transmissió de valors com l'esforç, la voluntat de superació i la companyonia.

 

L'alcalde Joaquim Balsera i el porter del Barça han coincidit en la necessitat de promocionar la pràctica esportiva en moments de dificultat econòmica com els actuals. Balsera ha explicat que "els beneficiaris de les beques son infants d'entre 6 i 12 anys", dels quals "a Gavà es comptabilitzen uns 3700. D'aquests prop de 2000 practiquen algun esport".

 

Víctor Valdés ha dit que està "molt il·lusionat per poder fer quelcom per Gavà" i ha volgut "agrair a Balsera la seu ferm interès per fer possible aquest projecte".

 

La beca s'adreça així a nens i nenes empadronats/des a Gavà i inscrits/tes en un club de la ciutat, en una de les escoles esportives municipals o en activats esportives dels centres educatius que es realitzen fora de l'horari lectiu. Poden demanar els ajuts tant els tutors legals de l'infant com les entitats a les quals pertanyen.

 

Les beques subvencionaran el pagament parcial de la inscripció, amb un màxim de 100 euros en el cas dels clubs esportius, i de 50 euros en el cas dels centres educatius on es realitza la pràctica esportiva.

 

A l'hora de concedir els ajuts, es tindrà en compte la situació econòmica, un barem que oscil·la entre 6 i 1 punt. Un altre criteri de valoració serà el sociofamiliar, amb un màxim de tres punts:

Famílies monoparentals: 1 punt

Famílies nombroses: 1 punt

Acolliment familiar: 1 punt

 

Les persones interessades podran presentar la sol·licitud de la beca i la documentació requerida a l'Oficina d'Atenció Ciutadana situada a l'Ajuntament de Gavà.

 

El punt de trobada serà el monument de la vela a Gavà Mar.

La UME presentarà la "I Marxa per la platja de Gavà" La cita, on es convida tothom, tindrà lloc aquest diumenge, i pretén de promocionar l'activitat de les raquetes de neu

La Unió Muntanyenca Eramprunyà (L'UME) presenta, aquest diumenge, al monument de la vela de Gavà Mar, la "I Marxa per la platja de Gavà", una proposta encaminada a promocionar l'esport de les raquetes de neu. En aquest sentit, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gavà i de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, es faran diferents activitats relacionades amb aquest esport hivernal

La jornada començarà a les 9.30 hores, en què fins a les 11 hores es farà un taller d'activitats enfocat a la formació i utilització de la raqueta de neu i de 10 a 12 hores es podrà gaudir d'una visita guiada al castell d'Eramprunyà. D'11 a 13 hores, es portarà a terme la "I Marxa per la platja de Gavà", on els participants podran posar en pràctica les seves habilitats al costat d'altres corredors.

De 12 a 13 hores es projectarà el film "2.304.400 passes", sobre la travessa a l'Antàrtida de l'alpinista i aventurer Albert Bosch.

A les 13 hores hi haurà la presentació Oficial de la VI Copa Catalana i el VIII COPA CATALANA i VIII Circuit Català de Raquetes de Neu. També es farà la presentació oficial del 50è aniversari de la Unió Muntanyenca Eramprunyà i de la Marxa de raquetes de neu de Guils Fontanera, prevista pel 10 de març i inclosa dins el calendari del Circuit Català de la FEEC. Per acabar, a les 13. 30 hores es farà el lliurament d'obsequis i es podrà assaborir un refrigeri

 

El C. F. Gavà juga el proper diumenge al complicat camp del Santboià El caràcter de derbi que té aquest partit s'ha devaluat molt els darrers anys perquè aquestes rivalitats tan fortes entre equips ja no són habituals

El Gavà intentarà el proper diumenge aconseguir la primera victòria d'aquest 2013 en el camp del Santboià. Es tracta d'un equip que, segons ens explica l'entrenador gavanenc, Albert Poch, "ha intentat muntar un equip per fer play-off i com que les coses no els hi estan sortint com esperaven van canviar l'entrenador tot just abans de Nadal". Tot i aquests problemes interns, Poch no menysprea el seu potencial i el qualifica com un "equip difícil" que "encara que no estiguin tant a dalt com esperaven tenen molt bons jugadors amb un nivell alt i són molt perillosos".

Degut a la proximitat geogràfica entre Gavà i Sant Boi es podria considerar aquest partit com un derbi, però Poch refreda una mica les expectatives en aquest sentit ja que "aquests derbis s'han perdut molt perquè, per exemple, el Santboià crec que no té cap jugador de la cantera". L'entrenador gavanenc recorda que, en la època en la que ell era jugador, hi havia "rivalitats molt potents com les que s'establien entre Mataró i Vilassar o Castelldefels i Gavà, unes rivalitats on les directives també s'hi posaven i que es reforçava perquè solia haver jugadors que havien estat en els dos equips", però tot aquest esperit s'ha perdut molt i no existeix "ni tan sols amb Castelldefels, que havia estat molt forta perquè hi ha molta proximitat".

El partit entre el Santboià i el Gavà es disputarà el proper diumenge, 13 de gener, a partir de les 12 del migdia al Municipal Joan Baptista Milà de Sant Boi.

Un dels moments de la cursa

I Marxa amb raquetes de neu per la platja de Gavà Desenes de persones han participat, aquest diumenge, en aquest activitat en què s'ha volgut promoure aquest esport i presentar la Copa d'Europa i la Copa Catalunya

47 persones dividides en 6 grups han participat, aquest cap de setmana, en la I Marxa amb Raquetes de Neu per la platja de Gavà, una activitat organitzada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà (L'UME), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gavà i de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, per promoure la pràctica d'aquest esport hivernal. Des de l'entitat local, Joan Pérez, ha mostrat la seva plena "satisfacció per la bona acollida rebuda. Tot i que feia un dia era fred i ennuvolat va venir molta gent i fins i tot vam fer curt en raquetes".

 

La jornada va començar a les 9.30 hores amb  taller d'activitats enfocat a la formació i a la utilització de la raqueta de neu. Tot seguit, es va celebrar la marxa i després, es va poder gaudir d'una cursa amb corredors del Circuit Europeu de Raquetes de Neu. Entre els 17 participants, que van superar un circuit de 2 quilòmetres, hi havia la campiona Laia Andreu. Joan Pérez explica que "en aquesta hora, l'expectació va ser més gran" i precisa que "aquest esport, tot i ser desconegut, atrau i, de fet, la seva a la pràctica a la platja, més enllà, d'una exhibició esdevé una manera efectiva d'entrenar per la seva semblança amb la neu en algun dels seus estats i perquè, segons els practicants, requereix de més esforç, la qual cosa es veu després recompensat quan la competició és sobre superfície autèntica, perquè resulta més fàcil."

 

Les activitats van continuar després al Centre Cívic de Gavà Mar, on es va projectar el film "2.304.400 passes", sobre la travessa a l'Antàrtida de l'alpinista i aventurer Albert Bosch, i es va fer la presentació oficial de les Copes d'Europa i Catalunya de raquetes de neu i del Circuit de l'UME a Guils Fontanera, prevista pel 10 de març, i encabit dins el calendari del Circuit Català de la FEEC. En l'acte, al qual hi assistiren la tinenta d'alcalde de l'Àmbit de Serveis a la Persona de l'Ajuntament de Gavà, Apolonia Herrera, i la regidora d'Esports, Maite Martí, també es va fer referència a la celebració, aquest 2013, del 50è aniversari de la Unió Muntanyenca Eramprunyà, i que comptarà amb actes diversos. Pérez ens avança que "una de les idees és que un mateix dia, els integrants de l'entitat, dividits per grups, coronin 50 cims a la vegada".

Roc del Migdia

Excursió col·lectiva a la Roca del Migdia El recorregut, que es farà aquest diumenge, forma part dels 21 itineraris pel nostre entorn natural que han dissenyat 5 entitats locals

La Unió Muntanyenca Eramprunyà, l'Associació Esportiva Expi, el Centre d'Estudis de Gavà, els Amics del Museu i la Colla de Caminants Francesc Lasarte han organitzat, per aquest diumenge, una nova sortida del programa "21 Recorreguts de Gavà." Aquest projecte passa per donar a conèixer els diferents racons i contrades del nostre terme mitjançant l'excursionisme. Segons els organitzadors és un repte en què tothom hi té cabuda, tant la gent de Gavà com la gent de fora.

 

L'itinerari a la Roca del Migdia partirà des de La Sentiu i té una distància de quasi 5,6 quilòmetres i, segons la fitxa tècnica, la seva dificultat és baixa. En total es tracta d'1 hora i 52 minuts de camí en pistes i senders senyalitzats amb un desnivell de 160 metres.

Etiquetes: Esports Oci Societat

Una prova amb molta acceptació entre els corredors

Oberta la preinscripció per participar a la XVIII Mitja Marató de Gavà-Castelldefels Una de les novetats de la prova d'enguany que se celebrarà el 10 de març, és un circuit de 10 quilometres

La preinscripció per participar a la Mitja Marato 2013 ja es pot efectuar a la pàgina web http://www.mitjagava.cat/, on a més hi ha tota la informació de la prova, i a la botiga Interesport del Centre Comrcial Barnasud i a Áccura Gavà Mar. Les inscripcions on line es tancaran el 6 de març o en arribar a 4.000 inscrits, mentre que les presencials uns dies abans, el 2 de març.

 

El preu de la inscripció per participar a la Mitja Marató (21,098 km) és de 16,53€ fins el 23 de febrer i del 24 de febrer al 6 de març el preu puja a 18,18€. Hi ha un suplement de poc més de 2 euros per a inscripcions sense xip.

 

Els participants a la nova prova de 10 km pagaran 10,74€ fins el 23 de febrer (13,22€ amb lloguer de xip) i 12,40 euros del 24 de febrer al 6 de març (14,88€ amb lloguer de xip). El lliurament de dorsals serà al pavelló Jacme March el dia 9 de març de 10 a 20 hores i el dia de la cursa, 10 de març, de 7 a 8,30 hores.

El tret de sortida a la XVIII edició de la Mitja Marató serà a l'avinguda de Joan Carles I, a l'alçada de la rotonda de la nova piscina diagonal. A les 9 començarà la prova per als participants a la carrera de 10 km i a les 9,30 la Mitja Marató. El control d'arribada es tancarà a las 12 hora. En cas de superar aquest temps, i continuar en cursa, es farà sota la responsabilitat del corredor o la corredora.

La cursa, organitzada pels ajuntaments de Gavà i de Castelldefels amb el suport de la Federació Catalana d'Atletisme, s'ha convertit en un referent de qualitat organitzativa i àmpliament reconeguda per la idoneïtat del seu circuit.

Els 21,097 km de la prova transcorreran principalment per l'avinguda del Mar, el passeig Marítim de Gavà i Castelldefels i el nucli urbà de Gavà. La cursa oferirà diversos serveis als esportistes. Hi haurà avituallament cada 5 km aproximadament. A la línia d'arribada hi haurà servei de massatges, serveis mèdicsi vestidors amb dutxes i guarda-roba.

Hi haurà trofeus per als 3 primers classificats de la general masculina, a les 3 primeres classificades de la general femenina, i al primer equip masculí i al primer femení. També hi haurà l'obsequi d'una samarreta tècnica per a tots els participants que hagin formalitzat la inscripció en qualsevol de les distàncies.

El CB Gavà afrontarà, aquest diumenge, el darrer partit de la primera volta

El C.B Gavà afronta el darrer partit de la primer volta El sènior 1 del Club Bàsquet Gavà, visitarà aquest cap de setmana la pista del Valls, dotzè classificat, en el que és el darrer partit de la primera volta a Primera Catalana

El matx, es disputarà aquest diumenge a les 12 del migdia, un horari poc habitual que no satisfà al tècnic blaugrana, Carles Company "perquè ens obliga a marxar molt aviat i això ens pot perjudicar". Segons l'entrenador gavanenc "aquest pot ser un compromís trampa perquè es tracta d'un adversari que compta amb jugadors veterans, especialment el seu base que té molta experiència".

 

Per afrontar aquest partit, Company ha treballat especialment aspectes com "la circulació ràpida de pilota" i "el respecte de l'espai per part dels jugadors exteriors". El míster considera que "el Gavà compta amb una línia exterior molt potent que no sempre és capaç d'aprofitar".

Vídeo: Josep Antoni Moreno

El C.F. Gavà visita el diumenge el difícil camp del Manlleu Els homes que entrena Albert Poch miraran de desfer-se de la mala sort que els acompanya per tal d'aconseguir un bon resultat a banda d'un bon joc

El partit del proper diumenge davant el Manlleu serà molt important pels jugadors del Gavà perquè intentaran superar l'escenari que es ve repetint al llarg de tota la temporada en el que fan un bon partit però acaben perdent. Albert Poch, entrenador del Gavà, explica de manera molt descriptiva que després de la derrota del diumenge passat "crec que ningú es va moure fins que van passar 20 minuts", i recorda que els seus jugadors "són molt joves i estan vivint una situació molt atípica difícil de gestionar perquè veuen que no hi ha recompensa pel bon treball que estan fent".

Per Poch, en canvi, el plantejament del partit serà el mateix de sempre perquè confia plenament en el disseny de joc del seu equip. El Manlleu, segons l'entrenador, "és un equip molt fort en el seu camp perquè el seus jugadors són molt potents i agressius, no fan molts gols però tampoc els hi fiquen, és un equip molt defensiu". Per aquest partit, Poch podrà de nou disposar de gairebé tota la plantilla després d'una primera volta molt complicada en aquest sentit, fins el punt de que l'entrenador assegura que "és el primer cop aquesta temporada que puc tenir als 23 jugadors disponibles, no tinc ni lesionats ni sancionats, i això és bo per tothom perquè hi ha una motivació extra ja que saben que poden tenir minuts".

El partit davant el Manlleu es disputarà el proper diumenge, 20 de gener, a partir de les 16:30h, al Municipal d'Esports de Manlleu.

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.