Text de cerca: Resultats trobats: 99
Etiqueta: Àrea d'Igualtat i Ciutadania Ordre
Vídeo: Marc Farré

Concert de Tenderete Flamenco a Gavà El grup va presentar divendres  l'actuació "20 chicas son 4 reales" a la Rambla, dins el programa per la Igualtat del "Març Violeta"

Gavà continua amb els actes del Març Violeta, en motiu de la commemoració del Dia de la Dona. Divendres, la Rambla es va convertir en un escenari, on el grup "Tenderete Flamenco" va presentar la seva actuació musical "20 chicas son 4 reales", un projecte fresc i original d'aquesta jove formació de flamenc fusió que desborda entusiasme amb harmonies modernes i lletres amb missatge. Es tracta, segons expliquen, "d'un treball completament original que beu de les arrels i s'engrandeix amb un fort compromís poètic en les seves lletres, una interessant riquesa en les seves harmonies i, en directe, una estètica sòbria i unes cuidades coreografia".

 

Nascuts com a quartet a mitjans de 2011, Tenderete està format per Alba Bioque (cante), Antonio García Bustos (guitarra), Sergio di Finizio (baix elèctric) i Plácido Muñoz (percussió. El grup té com a objectiu continuar el camí traçat pels grans mestres del gènere. Afirmen que "senten un gran respecte per les arrels, però proposen una nova visió intimista i sensual".

Vídeo: Marc Farré

L'exposició "Dones" reflexiona sobre el paper de les dones en l'art i en reivindica la seva visibilitat La mostra es va inaugurar dimarts 12 a la Biblioteca Josep Soler Vidal i es pot visitar fins el proper 29 de març

L'exposició "Dones" és un dels punts més importants de tot el programa del Març Violeta i es va inaugurar dimarts 12 a la sala d'exposicions de la Biblioteca Josep Soler Vidal. Es tracta d'una mostra artística a càrrec de membres de l'Associació d'Artistes Plàstics de Gavà que pretén reflexionar sobre el paper de les dones en la història de l'art. Emma Blanco, que és tinenta d'alcalde d'Igualtat i Ciutadania de l'Ajuntament de Gavà, destaca que aquesta exposició pretén "expressar diferents maneres de ser dona, diferents maneres de sentir de les dones". Blanco també ha recordat que amb aquesta exposició es pretén aportar "una visió històrica que permeti veure on hem arribat avui i el que ha costat arribar a que les dones també puguin expressar a traves de l'art el ser dona", i entén que també hauria de poder servir per "marcar aquelles línies de futur per les quals construïm aquests projectes i treballem la ciutat amb l'objectiu d'aconseguir una igualtat plena en aquestes ciutats del segle XXI on reivindiquem els drets humans".

 

En relació a aquest objectiu principal de veure quin ha estat el paper de la dona en l'art, la historiadora de l'art Emma Fernández va oferir una introducció parlant de la dona en l'art a la segona meitat del segle XIX, que és un moment molt significatiu ja que és llavors quan un conjunt de dones artistes irrompen en el terreny de l'art, fins aquell moment exclusivament masculí, i esdevenen artistes professionals. Fernández va intentar amb aquesta xerrada donar una perspectiva històrica i de fet volia "visibilitzar no només la lluita de moltes artistes per obrir-se camí en el món de l'art sinó visibilitzar-les també a elles mateixes perquè moltes vegades en els discursos històrics oficials ens oblidem de mencionar la participació femenina". Fernández, doncs, va utilitzar el seu discurs per tal de "posar nom i donar veu a algunes artistes importants de casa nostra que han estat oblidades o silenciades per la història de l'art".

 

En aquesta exposició, cada artista ha intentat reflectir el que li transmet el Març Violeta. Neus Pino, que és presidenta de l'Associació d'Artistes Plàstics de Gavà, ens explica en relació a les obres pictòriques que "hi ha molta varietat d'estil en aquesta exposició perquè no hem donat cap directriu concreta, i per tant hi ha una mica de tot, hi ha des d'acrílics fins a olis, estils més conceptuals o més realistes o més simbòlics, cadascú ha reflectit el que li transmet aquest dia". Alguns dels artistes gavanencs han treballat la part més ètnica de la dona treballadora, per exemple, i d'altres s'han centrat en les emocions de la dona. Pel que fa a les escultures "hi ha de realistes i també alguna avantguardista, des de dones molt figuratives o estilitzades fins a les que representen cóm és una dona, tal qual".

 

L'exposició "Dones" es pot visitar a la Biblioteca Josep Soler Vidal fins el proper 29 de març.

Un dels fotogrames de la pel·lícula

Cine fòrum al SIAD Dins els actes del Març Violeta aquest divendres es projectarà el film " La Fuente de las mujeres" dirigida per Radu Mihaileanu

El SIAD de Gavà acollirà, aquest divendres, ales 10 hores, una sessió de cinefòrum amb la projecció de "La Fuente de las mujeres" dirigida pel romanès Radu Mihaileanu i que s'encabeix dins l'ampli ventall de propostes del Març Violeta. La cinta narra la història d'un grup de dones que viu en un llogarret situat entre el nord d'Àfrica i Orient Mitjà, que han d'anar a buscar aigua  en una font de la muntanya. Ho fan sota el bat del sol, i entre elles hi ha Leila, una noia que està a punt de casar-se, i que els proposa a la resta fer una vaga d'amor. La proposta consisteix en que no hi hagi ni abraçades ni sexe al seus homes fins que aquests no portin ells mateixos l'aigua.

 

El film, que data del 2011, ratifica el seu caràcter de meravella, amb els seus personatges colorits, la seva abundància de moments musicals i la seva artificialitat.

Vídeo: Marc Farré

 

Taller d’escriptura per a dones a Gavà La iniciativa, que ha començat aquest dilluns al SIAD, pretén promoure la participació de les dones en el concurs de novel·la Delta

El Premi Delta és un concurs literari per a dones biennal que organitzen els municipis del sud del Baix Llobregat i que, enguany, arriba a la seva setena edició. Per promoure’n la participació el comitè organitzador ofereix tallers d’escriptura per a dones a tots els municipis del Delta. A Gavà, les sessions que s’imparteixen al SIAD, han començat aquesta setmana i hi acudeixen una desena de persones. Segons explica la coordinadora del taller, Mónica Cano, “es pretén oferir eines per saber plasmar en forma de text literari la seva creativitat i fer-los perdre la por a mostrar allò que escriuen”.

 

Tot i que hi ha dones que ja havien tingut contacte anterior amb tallers d’escriptura literària, per a la majoria aquesta ha estat la seva primera vegada. Enguany, s’ha incrementat el nombre d’inscrites al taller, i per davant encara tenen 5 sessions més de dues hores de durada cadascuna.

Vídeo: Juanjo Carrasco

Jornades marroquines a Gavà Divendres, es va celebrar l’acte més institucional a la Sala de Plens amb la recepció, per part de l’alcalde Joaquim Balsera, de diverses autoritats marroquines

Gavà ha demostrat ser una citat acollidora amb la celebració, durant tot aquest cap de setmana, de les II Jornades Marroquines organitzades per l’entitat local Unió Germans del Món. Divendres, l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera va rebre, a l’Ajuntament, una delegació del Marroc amb la presència de l’alcalde de Salé, entre altres autoritats. Ambdós batlles van coincidir en destacar la importància d’aquest acte per donar visibilitat a la comunitat marroquina a Catalunya, trencar tòpics i enfortir les relacions entre Gavà i el Marroc. Balsera considera que “poder acollir una representació cultural del Marroc amb la presència del cònsol i de l’alcalde de ciutats importants del Marroc és important i mostra que Gavà és acollidora i que s’ha forjat amb l’aportació d’altres cultures a la catalana. És bo que, des de la pau, el respecte i la democràcia, es portin a terme iniciatives així”.

 

Noureddine Lazrek, alcalde de Salé considera que “la relació entre Gavà i el Marroc té fonaments i pot funcionar. Som pobles veïns que compartim el Mediterrani i també hi han moltes coses que culturalment ens uneixen”.

 

Les jornades es van inaugurar dissabte a la plaça de Batista i Roca on es van muntar diferents carpes amb exposicions d’art i artesania marroquina, des de rajoles, fins a dolços unides a actuacions musicals i espectacles acrobàtics. Segons precisa el cònsol general del Marroc a Barcelona, Ghoulan Maichane, “aquests activitats ens permeten donar-nos a conèixer i millorar la convivència. També volen explicar que el Marroc és molt més del que es llegeix en premsa. Hi ha un Marroc diferent, ric culturalment i hospitalari”.Per a Noureddine Tazoui, que és president d’Unió Germans del Món ,“l’objectiu és intentar reforçar les relacions bilaterals entre Marroc i Catalunya enriquint el món associatiu a casa nostra i promoure la nostra cultura perquè sigui coneguda aquí". La tinenta d’alcalde de l’àmbit de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Gavà, Apolonia Herrera, explica que “nosaltres apostem amb fermesa per la bona convivència amb altres cultures” i afegeix que “la comunitat marroquina a Gavà és avui d’unes 1400 persones”.

 

Durant el cap de setmana, les jornades van comptar amb conferències, concerts i teatre.

Vídeo: Josep A. Moreno

Conte contra l'homofòbia L’activitat s’ha fet aquest dimarts a la biblioteca Josep Soler i Vidal i es repetirà, aquest dijous a la tarda, a la Marian Colomé

Coincidint aquest dimecres amb la celebració del Dia de la Família i amb la commemoració, divendres del dia contra l’homofòbia, la biblioteca Josep Soler i Vidal ha acollit, aquest dimarts, una Hora especial del Conte dedicada a aquesta temàtica. La contacontes Gemma Pérez va ser l’encarregada de narrar als més petits la història de la Marina, una nena que pateix la prohibició del seus pares d’anar a casa del seu amic perquè té dues mares. Segons Pérez “amb relats com aquest volem que els petits creixin sense prejudicis amb la sexualitat, de manera subtil, parlant, sobretot, de les famílies. Volem que no els resulti estrany veure que un infant pot tenir dues mares o dos pares i que tampoc ho sigui més endavant l’homosexualitat”.

 

L’hora del conte especial, amb la història: “M’ho va dir la Lluna” es repetirà aquest dijous a la biblioteca Marian Colomé, a partir de les 18 hores.

Un dels moments de la funció, d'aquest dimecres, a Gavà.

Un espectacle fa reflexionar els petits sobre l’educació i la guerra El Jardí de la Torre Lluc ha acollit, aquest dimecres, el muntatge humorístic, “Una escuela de narices”, a càrrec de Pallassos sense fronteres

Pallassos sense fronteres ha posat en escena, aquest dimecres, a Gavà, “Una escuela de narices”, un espectacle per a infants que presenten 2 actors i una actriu i que segons explica un d’ells, Toño Zarralanga, “pretén sensibilitzar de la importància de l’educació per eradicar la guerra”. La història es desenvolupa en un col·legi situat en un país imaginari que, a causa de la guerra, queda destruït. A partir d’aquí, el professor i la conserge treballen per refer-lo i per aconseguir que vinguin alumnes, un repte que es veu truncat amb l’arriba d’un soldat, que segons Zarralanga “serveix per fer veure com es contraposa educació i militarisme”.

 

Inmaculada Oliver, que és actriu de l’obra, explica que “l’espectacle ha rodat per tota Espanya i l’acollida sempre és molt bona” i afegeix que “si bé és cert que, tot i que es tracta d’una comèdia que d’entrada vol divertir, estem segurs que després fa reflexionar a més d’un. ”

 

La tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de l‘Ajuntament de Gavà, Emma Blanco, explica que “aquesta activitat lúdica s’encabeix dins el programa de l’Estiu Solidari i hem cregut que era adient per treballar el tema del dret a l‘educació amb els més petits”. Blanco entén que “cal ser curosos, i triar activitats adaptades a les edats per poder arribar a tothom. És per això, que no tot poden ser conferències. Aquesta mena d’espectacles són doncs, molt adequats per fer reflexionar als infants”.

Un dels fotogrames de Elefante Blanco.

Arriba la IX Mostra de Cinema i Drets Humans La ciutat acull, durant el cap de setmana el GavàMón amb l’estrena, per primer cop d’una producció pròpia: El documental “Las flores del muro”

Fins diumenge la ciutat acull la IX Mostra de Cinema i Drets Humans, un certamen que enguany presenta diverses novetats i que, segons paraules de la tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament, Emma Blanco, “és més arriscat que mai” i “consolida el protagonisme de la ciutadania”. Blanco afirma que “la present edició del certamen marca l’inici d’una forma d’actuar, amb un major pes i implicació de la gent” i ha destacat que “per primera vegada presentem una producció pròpia”. Es tracta del documental “Las flores del muro”, produït per l’Ajuntament i dirigit per Xavi Marín i Mohamed Moulud Yeslem. El llargmetratge, fruit de l’agermanament amb el Fisahara, es localitza a Gavà i els protagonistes són persones de la nostra ciutat. La cinta parla, entre d’altres, del drets a la igualtat, a l’aigua, a l’habitatge i a la sanitat i l’educació pública.

 

Dissabte es projecta Educació emocional a partir de les 21.30 hores, una cnta d'Artur Cruz i Gerard Rodríguez i tot seguit  A puerta fría i diumenge, a les 18 hores, Elefante Blanco un film argentí que narra la història d'amistat de dos capellans i que protagonitza per ricardo Darín.

 

En el marc de la mostra es presentaran diferents treballs d’artistes joves de la ciutat, com un spot sobre els drets humans, dues exposicions de fotografia social d’Albert Bonay titulades “Revisions” on reflecteix estampes de gent de Barcelona relacionades amb el respecte o vulneració dels drets humans i “Aleph” on fa una nova lectura sobre el prisma dels valors humanitaris de grans obres d’art.

 

Blanco s’ha mostrat “molt satisfeta amb aquesta implicació dels joves amb propostes artístiques prou interessants, on apel·len a la responsabilitat individual per a la creació d’una societat respectuosa amb el drets humans".

 

Pel que fa a activitats paral·leles, Emma Blanco s’ha referit al documental “Aquel día”, de Mohamed Moulud Yeslem sobre el mur i les mines i que sorgeix de la unió entre el Gavàmón i el Fisahara.

Consulta aquí la programació

Salman Rushdie és un dels protagonistes d'aquesta exposició

Veus silenciades, veus rescatades a la Biblioteca Josep Soler Vidal Aquesta exposició s’emmarca dins les activitats de la Tardor Solidària

Fins el proper 27 d’octubre es pot visitar a la Biblioteca Josep Soler Vidal, l’exposició produïda per PEN català, Veus silenciades, veus rescatades. L’exposició és un recorregut sensorial i emocional a través de les fitxes de 15 casos d’escriptors i escriptores perseguits quan han intentat, a través de les seves paraules, fer evident greus casos de violacions de la llibertat d’expressió en diferents racons del planeta.

 

Anna Politkòvskaia, Hrant Dink, Shi Tao, Lydia Cacho, Tsering Woeser, Normando Hernández González, Aung San Suu Kyi, Taslima Nasrin, Salem Zenia o Salman Rushdie són alguns d’aquests casos.

 

El missatge de l’exposició és que la paraula mai no pot ser callada ni censurada, i que d’una manera o l’altra s’ha de seguir lluitant en favor de la llibertat.

 

Aquesta és la tasca del PEN Català (www.pencatala.cat), donar sortida a aquests atacs  i oferir  els mitjans necessaris perquè algun dia aquestes situacions puguin ser paliades de forma definitiva.

Prop de 500 infants de 8 a 11 anys han assistit a la primera de les projeccions.

Prop de 500 infants en la primera sessió del GavàMón Escolars d’entre 8 i 11 anys han vist la pel·lícula “Zarafa”, projecció que obre la IX Mostra de Cinema i Drets Humans. Aquest divendres serà el torn de l’alumnat de secundària

Nens i nenes d’entre 8 i 11 anys de 6 escoles de la ciutat han acudit aquest dijous a l’Espai Maragall per gaudir de la primera de les projeccions de la present edició del GavàMón. Com és costum, aquestes sessions serveixen per obrir la mostra i resulten, segons ha explicat la tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, Emma Blanco, “imprescindibles per treballar per l’educació en valors que esdevé clau de fer des de ben petits per tal de poder construir una ciutat futura on hi hagi plena igualtat”. Blanco també destaca el fet de “poder crear una espai de trobada entre els diferents centres” i en destaca “la gran acceptació que cada any hi ha”, un èxit que desitja que “any rere any creixi, i que en properes edicions vinguin encara més escoles i es pugin fer fins a dues sessions infantils”.

 

La pel·lícula que han vist els petits ha estat Zarafa, una cinta d’animació francesa que parla de veritable valor de l’amistat arran de la creació que s’estableix entre Maki, un nen de 10 anys i Zarafa, una girafa òrfena que es convertirà en el regal de paixà d’Egipte al rei de França.

 

Aquest divendres, la mostra ha programat una projecció, en aquest cas per a l’alumnat de secundària, on es passarà la cinta Món Petit, un documental sobre els viatges pel món de l’Albert Casals, un jove que es mou en cadira de rodes a causa d’una leucèmia patida amb només 5 anys.

Blanco s'ha mostrat molt satisfeta de la participació gavanenca en aquest premi

Quatre gavanenques presenten les seves obres en el VII Premi Delta de Narrativa per a Dones 2013-2014 El lliurament de premis es celebrarà el proper 2 de desembre en El Prat de Llobregat, ciutat que organitza aquesta edició

Quatre gavanenques han presentat les seves obres literàries en el VII Premi Delta de Narrativa per a Dones 2013-2014. En total s’hi han presentat 18 treballs, és a dir, que Gavà contribueix amb el 22% de les obres presentades. Emma Blanco, que és la tinenta d’alcalde d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, assegura que “ens hem de felicitar com a municipi perquè som un dels que més obres ha presentat per part de les ciutadanes que tenen la voluntat de ser escriptores, i de fet és l’any que Gavà ha presentat mes obres”.

 

La tinenta d’alcalde gavanenca anima a totes les dones de Gavà a seguir creant i a convertir-se en escriptores, “a perdre la por a prendre la paraula pública, a comunicar i a expressar-se sempre sobre les bases que treballa el Premi Delta i que passen per la perspectiva de gènere i el llenguatge no sexista”. En aquest sentit,l’Ajuntament de Gavà ha col·laborat amb el Premi Delta de Narrativa per a Dones amb la realització d’un curs dedicat a dues escriptores del Renaixement. Blanco aposta fermament per iniciatives d’aquest tipus, promogudes des de diverses ciutats de la nostra comarca, ja que “des del mon municipalista, la creació d’aquests vincles de projectes comuns ens ajuda a crear aquesta consciència d’igualtat en un moment en què, segons les darreres dades publicades, Espanya ha baixat uns punts en els índexs d’igualtat”.

 

Miquel Gaher i Emma Blanco comentant l'estatueta.

Bona participació en el I Concurs de Curtmetratges del Gavàmón 127 cintes participen en aquest certamen que s’estrena en la desena edició del festival de cine i drets humans que se celebra aquest cap de setmana a Gavà

Una escultura en ferro forjat creada per l’artista local Miquel Gaher és la imatge dels premis del I Concurs Internacional de Curtmetratges del Gavàmón. El certamen s’estrena, enguany, en el si de la desena edició del Festival de Cinema i Drets Humansque se celebrarà aquest cap de setmana a la nostra ciutat. En total participen 127 cintes de 32 de països, una xifra que satisfà l’organització ja que entre els reptes d’aquest 2014 s’ha pretès fomentar la participació democràtica i la construcció col·lectiva. El tècnic responsable del Festival, Oriol Companyon, ha posat com a exemple “el fet que serà el públic qui triarà una de les cintes vencedores d’entre les 4 seleccionades pel jurat” i ha recordat que “la temàtica de les obres presentades s’han centrat en la Carta-Agenda Mundial dels Drets Humans de la Ciutat que recull el dret a la igualtat entre homes i dones, el dret dels infants, el dret a l’habitatge i al domicili, el dret als serveis públics bàsics de proximitat i el dret a l’aigua potable i a l’alimentació”.

 

La participació de la gent també s’ha materialitzat en el disseny de la imatge del cartell, amb l’obra pictòrica “Un bien común”, del pintor local Andrés Conde, guanyador del I Concurs de Pintura “GavàMón, Art i Drets Humans”.

 

Un any més, amb la col·laboració del Cine Club Gavà, la ciutadania ha tornat a participar en la programació, escollint projectar el documental “Las maestras de la República”, de Pilar Pérez Solano.

 

Companyon també destaca la participació de l’Agrupació Fotogràfica Gavà instal·lant una exposició i la implicació de l’Escola Alba Massana del taller de músics

 

Els premis del concurs de curts es lliuraran diumenge, durant l’acte de colenda a l’Espai Maragall. Els guardons, segons explica el seu creador Miquel Gaher, “són fets en ferro forjat i oxidats per donar un aspecte antic” i segons ha explicat “simbolitzen la Venus, com a element històric de Gavà que abraça el continent africà, indret on tots sabem, hi ha molts països on no es respecten els drets fonamentals”

Arriba el GavàMón El festival, que se celebrarà aquest cap de setmana, suma el seu desè aniversari i ho fa, entre altres novetats, estrenant un concurs internacional de curtmetratges

La ciutat celebra aquest cap de setmana a l’Espai Maragall, la desena edició del Festival de Cinema i Drets Humans, el GavàMón. El certamen, que com ja és habitual va tenir les seves sessions prèvies aquest dijous i divendres amb projeccions matinals específiques per a l’alumnat de la ciutat, viu, aquest vespre, la seva inauguració oficial,  amb un homenatge a Nelson Mandela amb la projecció de “Mandela. Del mito al hombre”, a partir de les 21 hores, i l’actuació de la coral de l’Escola Alba Massana.

 

Dissabte, 18 d’octubre, a les 11 hores es presentaran les projeccions dels treballs dels centres educatius i entitats de la ciutat amb el tema “Amb els drets fem ciutat”, i a les 20 hores, es passarà el documental “Yo decido. El Tren de la libertad”, protagonitzada per un grup de feministes opositores a la proposta de Llei d’avortament del d’aleshores ministre Gallardón. Tot seguit, a les 21 hores, es podrà veure el llargmetratge “Las maestras de la República” de Pilar Pérez, film que va ser triat per programar per votació popular.

 

Diumenge, darrer dia del Festival, es  farà el lliurament de premis del I Concurs Internacional de Curtmetratges sobre drets humans que, aquest 2014, s’estrena. Durant la vetllada, que començarà a les 19, hores, es lliurarà el guardó al millor curt, i es passaran les 4 cintes seleccionades del jurat perquè la gent voti la seva favorita pel premi del públic. En l’acte de cloenda podrem gaudir també de l’actuació del Taller de músics.

Consulta aquí la programació del GavàMón

Els guanyadors amb el jurat i membres de la organització del Festival.

“Cuerdas” i “En directo” guanyen el Festival de Curtmetratges del GavàMón En aquesta primera edició del certamen s’han presentat 136 cintes de 23 països diferents i el públic ha pogut escollir un dels premiats

El film d’animació “Cuerdas” de Pedro Solís ha estat el guanyador, amb el premi del jurat, del I Concurs Internacional de Curtmetratges que, enguany, ha estrenat el GavàMón, coincidint amb la celebració dels seus10 anys de vida. La cinta, que va ser guardonada amb una dotació econòmica de 600 euros i una escultura de l’artista local Miquel Gaher, està triomfant arreu i,segons va explicar Michael Alcover, que va acudir en representació de l’equip que ha fet possible el projecte, “aquest és el premi número 77 que recollim. La veritat és que ens està meravellant i sorprenent la gran acollida que estem tenint, no nomes pels guardons sinó per part dels espectadors” i afegeix que “possiblement, una de les claus de l’èxit és pel moment de pessimisme general que viu la societat que fa que la tendresa, l’alegria i l’autenticitat dels infants ens recordi a tots l’energia positiva que manca”.

 

El jurat ha estat format perEmma Blanco, Tinenta d’Alcalde de l’Àmbit d’Igualtat i Ciutadania, Marta Domènech, Tècnica de Drets Civils, Lluís Martínez, realitzador de Gavà Televisió, José Antonio Torres, del Cineclub Gavà i Josep Blay, tècnic de vídeo. El contingut dels curtmetratges presentats havia d’estar relacionat com a mínim amb un dels cinc drets de la Carta-Agenda Mundial dels Drets Humans de la Ciutat: Dret a la igualtat entre homes i dones, Dret de nenes i nens, Dret a l’habitatge i al domicili, Dret a serveis públics bàsics de proximitat i Dret a l’aigua potable i a l’alimentació.

 

El segon premi va ser el del públic, que va poder votar entre 4 curts seleccionats, dels 136 presentats. El guanyador va ser: “En directo”, una història de 7 minuts de durada sobre el drama dels desnonaments. Segons el seu director, Wenceslao Scyzoryk“el que volem és sensibilitzar sobre terrible situació que es pateix a tota Espanya, amb xifres esfereïdores, ja que cada 15 minuts 5 famílies es queden al carrer, amb la crueltat afegida que han de seguir pagant el deute al banc”.

 

Entre les 4 cintes finalistes cal destacar també “Tierra a la vista”, protagonitzada pel gavananec Josep Cardona, un documental sobre el seu dia a dia, fent d’estàtua humana a les Rambles caracteritzat com a Cristòfol Colón. En la cinta Cardonaexpressa les seves inquietuds i l’entranyable relació que manté amb la seva mare. Segons explica ell mateix, “em va agradar molt el projecte perquè m’ha permès explicar el que hi ha darrere del que faig”.

Emma Blanco presentant les activitats en roda de premsa.

Darreres activitats de cloenda del Festival de Drets Humans Aquest divendres, a la Casa Gran, a les 19 hores, acollirà la projecció de curtmetratges dedicats a la violència masclista

En els propers dies es procedirà a fer les darreres projeccions que posar el punt i final el Festival Gavàmón d’aquest any, un certamen, que segons ha recordat, la tinenta d’alcalde de l’àmbit d’Igualtat i Ciutadania, Emma Blanco “esdevé especial ja que commemora el seu desè aniversari i durant tot aquest temps s’ha caracteritzat per la gran implicació i participació d’entitats i ciutadania”.

 

Una de les propostes més exitoses de la present edició ha estat la celebració del I Concurs Internacional de Curtmetratges sobre Drets Humans. Per tal de mostrar les cintes a la ciutadania, la Casa Gran, ja va acollir divendres passat, la projecció dels curts dedicats als drets dels infants i aquest divendres, a les 19 hores, mostrarà els relacionats amb la violència masclista.

 

Una de les projeccions destacables però, és la que tindrà lloc aquest diumenge a l’Espai Maragall on, a partir de les 18 hores, es podrà veure, d’una banda, el documental “Oasis” de Moulud Yeslem, on es reflexiona sobre el valor l’aigua i el dret al seu accés de l’accés a l’aigua i de l’altra, “El camino” de Fran Menchón.

 

Un altre moment destacable serà dimecres, 10 de desembre, amb la celebració del Dia Internacional dels Drets Humans.La plaça Major acollirà, a les 18 hores, una sessió de curtmetratges, música i dansa que faran possible diferents col·lectius ciutadans que segons ha assegurat Blanco “reflexionaran sobre tot plegat a través de l’art que més dominen”.

 

D’altra banda, divendres, 12 de desembre, les entitats de cooperació de Gavà explicaran la feina que fan dins la jornada Gavà Coopera a la plaça Major a partir de les 17.30 hores. Es tracta, segons Blanco, "d'una bona manera d’atansar a la gent l’acció que aquests grups de Gavà estan duent a terme a altres països, gràcies, en gran part, a les aportacions que fa l'Ajuntament i, a lavegada esdevé un exercici de transparència".

La darrera de les propostes tindrà lloc el divendres 19 de desembre. La Casa Gran acollirà, a partir de les 19 hores, la projecció de curtmetratges sobre l’explotació dels recursos naturals i l’aigua com a precursora dels drets humans.

La vetllada tindrà lloc aquest divendres a la Casa Gran.

Gavà commemora el Dia Mundial de la Justícia Social La Casa Gran acollirà aquest divendres una vetllada de lectura de poemes sobre la justícia social amb l’acompanyament musical de l’escola Alba Massana

Gavà se suma aquest divendres al Dia Mundial de la Justícia Social amb una vetllada poètica on hi participaran diferents autors de Gavà i rodalies fent lectura de composicions sobre la justícia social i amb l’acompanyament d’alumnes de l’escola de Música Alba Massana de Gavà.

 

Entre els participants hi ha Lluís Sintes, reconegut baríton menorquí que ha passejat el seu talent per mig món després de debutar al 1992 al Gran Tearte del Liceu. Ha destacat amb títols com Carmina Burana, La Bohème, Madame Butterfly, La Traviata o Carmen.

 

També hi participarà la viladecanenca Raquel Serra, autora del llibre “Encenalls de poesia”, qui destaca per la seva gran sensibilització amb les persones que necessiten d’una acceptació social, com els cas de la seva germana que pateix una síndrome coneguda com “la Síndrome del x-fràgil”.

 

La vetllada, que començarà a les 20 hores, comptarà també amb el talent dels gavenencs Juan Alejo i Joan Albert de la Peña, qui en els darrers 20 anys ha publicat 4 llibres i ha obtingut diferents premis als concursos La Catalana  de Lletres de Catalunya Ràdio, al 2003 i al 2004,o el Certamen Literari del Casc Antic de Barcelona, entre d’altres.

La Casa Gran es va omplir per escolar el recital poètic.

Gavà commemora el Dia Mundial de la Justícia Social La Casa Gran va acollir divendres una vetllada de lectura de poemes sobre la justícia social amb l’acompanyament musical de l’escola Alba Massana

Gavà es va sumar divendres al Dia Mundial de la Justícia Social amb una vetllada poètica on hi van participar diferents autors de Gavà i rodalies fent lectura de composicions sobre la justícia social i amb l’acompanyament d’alumnes de l’escola de Música Alba Massana de Gavà.

 

Entre els participants hi havia Lluís Sintes, reconegut baríton menorquí que ha passejat el seu talent per mig món després de debutar al 1992 al Gran Teatre del Liceu. Ha destacat amb títols com Carmina Burana, La Bohème, Madame Butterfly, La Traviata o Carmen.

 

També hi va participar la viladecanenca Raquel Serra, autora del llibre “Encenalls de poesia”, qui destaca per la seva gran sensibilització amb les persones que necessiten d’una acceptació social, com els cas de la seva germana que pateix una síndrome coneguda com “la Síndrome del x-fràgil”.

 

La vetllada va també comptar amb el talent dels gavenencs Juan Alejo i Joan Albert de la Peña, qui en els darrers 20 anys ha publicat 4 llibres i ha obtingut diferents premis als concursos La Catalana  de Lletres de Catalunya Ràdio, al 2003 i al 2004,  o el Certamen Literari del Casc Antic de Barcelona, entre d’altres.

La mostra es podrà visitar a Gavà fins el 20 de març.

Fotografies de temàtica social a la Casa Gran Es tracta d’una selecció de les fotografies guanyadores al 2011,2012, 2013 i 2014 del concurs Clic de Fotoperiodisme Jove

La Casa Gran acull, fins el 20 de març, l’exposició Clic de fotoperiodisme jove amb una selecció de les instantànies guanyadores a les convocatòries del 2011, 2012, 2013 i 2014.

 

L’activitat,encabida dins la programació de l’Hivern Solidari, és fruit de la iniciativa del departament de joventut del Generalitat i l’entitat Diomira. El seu president, Josep Maria Villena, explica que “la iniciativa que es desenvolupa des de fa 15 anys, cada any incrementa la participació i això és molt satisfactori”. Villena afegeix, a més, que “en un moment on tothom fa fotos, fins i tot amb el mòbil i es pugen milions d’imatges a internet, el fotoperiodisme pren encara més valor perquè sintetitza en un instant tota una situació social, una història real”.

 

Clic és una exposició de reportatges fotogràfics, des de la perspectiva social, on podem veure imatges presentades al 2014, de Raúl Clemente,sobre el present i el futur incert al Japó, les d’Itxziar Arxzac sobre persones anòmines, i les d’Emanuele Nutile sobre l’entrega d’una dona gran en la cura del seu germà paraplègic. Del 2013 hi ha fotos de Sarai Rua amb la història d’un grup de sense papers i les d’Elsa Colmenero amb a la tasca d’un grup de volunaris en un banc d’aliments. Del 2012 es poen veure les imatges d’Arianna Giménez sobre les retallades en sanitat i novament les D’emanuele Nutile, en aquest cas, sobre la vida d’un grup de gitanos romanesos a Barcelona. Pel que fa al 2011 la mostra presenta la vida d’un grup d’immigrants en una fàbrica abandonada d’Adrià Riudavets i les protestes del 15M sota la mirada de Juan Alvárez.

 

El tinent d’alcalde de l’àmbit de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Gavà, Víctor Carnero, qui també va acudir a la inauguració, explica que “es tracta d’una exposició molt interessant i d’un projecte que, des del consistori, s’està traslladant a les escoles. Dins la Guia Educativa es presenta l’activitat de fer fotoperiodisme de proximitat en els nostres barris. De moment, els col·legis Santo Ángel i Sagrat Cor s’ha sumat a la iniciativa i espero que poc a poc la resta de centres també la facin”.

Emma Blanco.

Guia per l’aplicació de la perspectiva de gènere als pressupostos municipals El document, fet amb el suport de la Diputació, estableix els criteris a seguir per redistribuir els recursos de manera més eficient i igualitària

La tinenta d’alcalde de l’àmbit d’Igualtat i Ciutadania, Emma Blanco, ha presentat a la premsa la guia per a l’aplicació de la perspectiva de gener en el disseny dels pressupostos de l’Ajuntament de Gavà explicant que “es tracta d’un document que s’ha fet amb el suport de la Diputació de Barcelona i que estableix les bases a tenir en compte en l’elaboració d’uns comptes municipals sota el criteri d’igualtat. Crec que es una eina molt positiva i pionera”.

 

La tinenta d’alcalde explica que “amb aquesta guia s’estableix la metodologia a seguir, a partir de l’anàlisi d’indicadors i d’un procés formatiu, encaminats per fer possibles uns pressupostos més eficients i participatius”.

 

La guia recull informació sobre el cicle i procés pressupostari municipal i sobre la classificació de la despesa, i estableix la dinàmica formativa en tres grups de treball: Serveis Socials, Promoció Econòmica i Unitat de Pressupost i Control Intern i Igualtat.Així mateix, concreta els criteris de classificació de la despesa pública segons la seva sensibilitat al gènere, i es seleccionen els indicadors de gènere sobre la realitat del municipi i per programes. A més, es donen orientacions per a la valoració de resultats sobre l’estat del pressupost des de la perspectiva de gènere i per a la seva difusió.

El Bàsquet Gavà se suma al projecte  “Amb D de dona” per promoure els valors de la igualtat en l'esport.

Presentació del projecte “Amb D de dona” al Bàsquet Gavà L’entitat esportiva aposta així per aplicar les accions el Pla de Polítiques d’Igualtat 2008-2013 de l’Ajuntament de Gavà en el si de les seves línies de treball

Aquest dissabte el Club Basquet Gavà celebra la seva I Diada de Bàsquet Femení, una jornada que serveix per presentar el compromís de l’entitat esportiva per promoure, en el si del seu dia a dia, la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. L’acció s’emmarca en la col·laboració amb el Pla de Polítiques d’Igualtat 2008-2013 de l’Ajuntament de Gavà i es concreta en el pla “Amb D de dona”. L’objectiu d’aquest programa passa per utilitzar les possibilitats que ofereix el bàsquet com a vehicle de formació de les persones i com a transmissors de valors, per a superar estereotips i prejudicis.

 

La iniciativa vetlla per incloure la perspectiva de gènere en les polítiques de gestió del club per a garantir la plena igualtat de l’accés, participació, representació de les dones, de totes les edats i condicions, i en tots els àmbits i nivells i fomentar la coeducació en l’àmbit escolar i esportiu. També pretén assegurar la formació en perspectiva de gènere dels i les professions del club i participar activament dels esdeveniments, actes i altres convocatòries claus que s’organitzin a favor d’aquesta igualtat. A més es crearà dins l’estructura orgànica del club la “Unitat de Promoció de les Dones” que tingui com a objecte, a més de la promoció, la igualtat entre dones i homes dins el club, coordinar actuacions amb altres entitats i institucions amb la finalitat d’optimitzar els programes i accions

 

La Diada del bàsquet femení arrencarà a les 9 del matí al pavelló de can Tintorer amb la disputa de diferents partits de categories diferents del club que s’allargaran  fins les 13.45, hora en què es lliuraran els trofeus. A la tarda la sala d’actes del Museu acollirà a partir de les 18 hores la presentació oficial de projecte “Amb D de dona” a càrrec del president del Club Bàsquet Gavà, Josep Maria Barrabés, la tinenta d’alcalde de l’àrea d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, Emma Blanco, i de la coordinadora del Bàsquet Femení Gavà, Esperanza Reche. La trobada clourà amb la xerrada “Autoestima i llenguatge positiu” a càrrec de la formadora i coach de joves i famílies, Monica Zavala Vizcaino.

 

La proposta “Amb D de dona” engloba el projecte “Maiestard” (Equip femení de dones adultes), l’AdB de promoció del bàsquet femení a les escoles el programa de participació de les dones, el Març Violeta i xerrades i tallers, entre d’altres.

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 Següent > Final >>

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.