Lliurament de diplomes PDF Imprimeix Correu electrònic
Redacció   
dimecres, 8 de juny de 2016 07:50

 gastrogava06Els guanyadors amb l'alcaldessa i representants de l'Agrupació de Restauradors i de  l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat.

El restaurant La Molletería guanya la tercera edició de GastroGavà 

L’espai gastronòmic es va celebrar en el marc de la Fira d’Espàrrecs de Gavà i van vendre prop d’11.000 tapes

En un acte celebrat a l'Ajuntament va tenir lloc, ahir a la tarda, el lliurament dels diplomes als tres restaurants més votats durant la celebració de la tercera edició de GastroGavà. El restaurant La Molletaría amb la seva tapa Capritx del Baix ha estat el més votat, per segon any consecutiu. La tapa era una mollete de magret d’ànec amb salsa de ratafia, crema d’espàrrec de Gavà trufat, formatge mató amb mel de canya, toc d’oliva negre, cruixent de porro del Baix i daus de poma caramelitzada.


En segon lloc va quedar la Cresta de llagostí i espàrrec de Mundo Casero. Es tractava, d’una cresta de llagostí amb Espàrrec de Gavà, salsa romesco i pols d’avellanes. La tercera tapa més votada ha estat la de Croissanteria Héctor amb la tapa New York Pastrami,  un croissant multicereals amb carn de bou fumada, espècies, base de mantega al cafè de París i Espàrrec de Gavà amb maionesa de soia.

 

La proposta gastronòmica va ser organitzada per l’Ajuntament i l’Agrupació de Restauradors de la ciutat i va comptar amb la col.laboració de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat. L'alcaldessa, Raquel Sánchez, va felicitat a tots els restauradors per la seva implicació a GastroGavà. Així mateix va afirmar que “any rere anys els participants es superen amb les seves tapes aconseguint que un bon producte de la terra es converteixi en un atractiu plat pels comensals”.

 
La tercera edició de GastroGavà ha estat tot un èxit. 19 restauradors del municipi van oferir, en diferents horaris i torns, un total de 27 tapes, 15 de les quals amb l’espàrrec de Gavà com a ingredient protagonista. En total es van servir servit 10.400 degustacions. Aquesta xifra es va repartir entre divendres a la nit amb un total de 1.800 (1.600 en 2015), dissabte al matí 2.000 (2.100 en 2015), dissabte a la nit 2.700 (3.600 en 2015), diumenge al migdia 3.600 (3.400 en 2015) i diumenge tarda amb 300 degustacions (en 2015 GastroGavà no va obrir les seves portes).

 

Enguany la mostra gastronòmica presentava com a novetats l’ampliació de la terrassa per als clients i la instal.lació d’un escenari amb actuacions musicals i activitats infantils de teatre.

 

L’acte també va servir de comiat de Domingo Martínez, president de l’Agrupació de Restauradors de Gavà que deixa el seu càrrec. Martínez va manifestat que marxa "satisfet del treball realitzat" i animant als restauradors locals "a seguir treballant per difondre els productes de la terra".

 

Darrera actualització de dimecres, 8 de juny de 2016 08:11
 

bannerpdf

Economia

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.